EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Adrian Năstase: La CN al PSD va fi prezentat un raport despre alegeri

0

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat miercuri (3 februarie 2010) că la şedinţa Consiliului Naţional nu va fi discutat raportul Institutului Social Democrat sau despre analiza proprie, publicată pe blogul personal, cu privire la rezultatele alegerilor, ci va fi prezentat un raport oficial în acest sens.

„Avem ca prim punct la ordinea de zi a Consiliului Naţional, aşa cum am stabilit şi la Comitetul executiv Naţional al PSD, un raport care să fie prezentat de Viorel Hrebenciuc ( liderul deputaţilor PSD – n.r.) şi Liviu Dragnea (secretarul general al PSD – n.r.). Ei vor trebui să vorbească despre rezultatul alegerilor”, a precizat Adrian Năstase, înaintea şedinţei grupurilor parlamentare a partidului.

El a mai spus că desfăşurarea CN a fost stabilită la CExN, urmând să se mai rezolve câteva probleme de logistică – chestiuni legate de sală, de prezidiu sau de componenţa prezidiului. Adrian Năstase a mai spus că le-a propus colegilor din grupul parlamentar de la Camera Deputaţilor să se organizeze întâlniri ale deputaţilor în fiecare luni unde să se discute despre proiectele de legi, cu un raportor pentru fiecare lege, acesta urmând să explice argumentele în favoarea votării actului normativ.

Un alt raportor ar urma, potrivit lui Năstase, să explice contrargumente împotriva votării. „Asta, pentru că în momentul de faţă avem o anumită situaţie ciudată în care noi urmărim cumva o anumită direcţie stabilită de liderul de grup, fără să urmărim foarte atent substanţa legilor. Această discuţie, pe fiecare lege, în grup, este după părerea mea foarte importantă”.

Totodată, liderul CN al PSD ar dori ca în zilele de miercuri să se organizeze o discuţie pe teme mai importante din punct de vedere politic, care să aibă şi o componentă juridică – precum raportarea la reviziurea Constituţiei sau la legea pensiilor. „Ne trebuie o dezbatere mai largă, astfel încât să putem să vorbim în acelaşi mod atunci când ieşim în public discutând despre subiectul respectiv. Sigur, în coordonare cu linia pe care o stabileşte şi partidul nostru”, a mai spus Adrian Năstase.

Fostul premier a precizat că nu a putut participa la lansarea cărţii liderului de onoare al PSD, Ion Iliescu, pentru că a trebuit să fie prezent la întâlnirea grupurilor.
„Am vorbit cu domnul preşedinte Ion Iliescu, şi i-am transmis regretul meu că nu voi putea fi acolo”, a mai spus Năstase.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.