Alina Gorghiu: Premierul Emil Boc pregăteşte o nouă ordonanţă în care se aşeze pe funcţii oamenii PD-L

0

Deputatul PNL Alina Gorghiu afirmă că premierul Emil Boc pregăteşte o nouă ordonanţă prin care să numească în funcţii oameni din PD-L şi îi cere primului ministru să renunţe la această idee.

Guvernul pregăteşte o nouă pleiadă de directori ilegali. După două ordonanţe care politizau instituţiile deconcentrate, declarate neconstituţionale în 2009 de către Curtea Constituţională a României, aflu că premierul Emil Boc propune o nouă ordonanţă care să reaşeze pe funcţii oamenii partidului domniei sale”, susţine Gorghiu.
Deputatul PNL îi aminteşte primului ministru că în structura administrativă există deja o „situaţie haotică” generată de existenţa mai multor directori numiţi pe acelaşi post ca urmare a faptului că directorii înlăturaţi din motive politice şi-au recâştigat în instanţă funcţiile, dar cei numiţi în locul lor – tot pe criterii politice – au fost păstraţi.

„Cer acestui Guvern, campion în ordonanţe neconstituţionale, să nu meargă în direcţia aceasta, despre care s-a demonstrat că este greşită. În loc de o structură suplă a deconcentratelor, s-a ajuns la o dublare a posturilor din administraţie, la sume extrem de mari plătite celor daţi afară ilegal, la incompetenţă pe post sau imposibilitate de îndeplinire a sarcinilor, prin blocarea activităţii instituţiei.

Cer, de asemenea, să înceteze sfidarea bunului simţ, a legii, a Constituţiei, a Curţii Constituţionale, a Uniunii Europene în ultimă instanţă, cea care a cerut depolitizarea administraţiei. Pentru ca, în final, să simţim şi noi, românii, că nu mai suntem sfidaţi”, mai susţine Alina Gorghiu. Potrivit deputatului PNL, în aceste condiţii, este greu de imaginat un progres „cât de mic” al României într-o direcţie economică bună.
„Ştiu că abuzurile sunt mai la îndemâna actualului Guvern, dar îl provoc pe domnul Boc să respecte legea, chiar dacă este plictisit de această idee. Altfel, vom fi în continuare într-o incertitudine periculoasă, blocaţi în jurul aceloraşi orgolii şi obsesii pentru controlul funcţiilor din partea reprezentanţilor PD-L”, afirmă Alina Gorghiu.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.