Băhăian, audiat de procurorii DIICOT din Constanţa pentru instigare la omor

0

Omul de afaceri Sergiu Băhăian, suspectat că a comandat omorârea a cel puţin patru persoane după ce acestea au fost racolate într-un grup specializat în fraude economice, va fi adus pentru cercetări miercuri (3 februarie 2010) la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa.

Şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa, comisar Aurelian Pavel, a declarat că Băhăian este anchetat pentru instigare la omor şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni, audierile urmând a se desfăşura miercuri după-amiază.
Procurorii constănţeni îl cercetează pe omul de afaceri pentru instigare la omor după ce doi membri ai grupului infracţional,Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş, arestaţi preventiv în noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2010, au recunoscut că au omorât patru bărbaţi, susţinând că au comis crimele la comanda acestuia.

La jumătatea lunii trecute, Sergiu Băhăian a fost reţinut şi anchetat de procurori ai DIICOT Ialomiţa, pentru comiterea de infracţiuni economice, fiind apoi arestat preventiv pentru 29 de zile.
Şeful DIICOT Constanţa, Laurenţiu Bratosin, a declarat despre grupul infracţional că este unic, până în prezent, în ţara noastră, din punct de vedere al modului coordonat în care au fost comise infracţiunile economice şi omorurile.

În urma cercetărilor efectuate a reieşit că Băhăian şi Şlepac au iniţiat constituirea unui grup infracţional organizat, la care au aderat Adrian Grigoraş, Lucian Cernat, Emilian Leinte, Ionel Ulezu, Petrică Captalan şi fraţii gemeni Marin şi Petre Piciog, toţi din judeţul Constanţa.
Pe numele unor membri ai grupului au fost înfiinţate sau preluate, la iniţiativa lui Sergiu Băhăian, peste 40 de societăţi comerciale prin intermediul cărora au achiziţionat mărfuri pentru care au făcut plăţi cu instrumente de plată fără acoperire bancară.

Scopul era obţinerea unor finanţări prin gajarea aceluiaşi bun în mai multe rânduri, la diverse bănci, precum şi achiziţionarea în sistem leasing de autoturisme prin intermediul unei firme înfiinţate pe o identitate fictivă, producând un prejudiciu total de 800.000 de euro.
Cernat, Leonte, Ulezu şi Captalan au fost apoi omorâţi pentru a nu divulga autorităţilor modalitatea ilicită în care s-au desfăşurat activităţile comerciale. Şeful BCCO Constanţa a declarat că cercetările în acest caz sunt în derulare şi că nu este exclusă ipoteza ca numărul persoanelor omorâte să fie mai mare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.