Din retur, derbyurile Ligii I vor trece pe DigiSport

0

După cum anunţă site-ul gsp.ro, din returul actualei ediţii a Campionatului Ligii I la fotbal prima opţiune pentru meciurile etapei au trecut de la Antena 1 la canalul de sport al companiei de cablu RCS&RDS, posesoarea licenţei din partea LPF, DigiSport.

‘Antena 1 va continua să transmită partide din Liga I, chiar dacă a pierdut cel mai important meci al etapei, şi va prelua opţiunea a doua a GSP TV. Surse de pe piaţa media afirmă că în aceste zile este posibilă o nouă schimbare a opţiunilor pentru meciurile din Liga I. Una din opţiunile 3 sau 4, ambele deţinute de DigiSport, ar putea ajunge să fie difuzată din retur de GSP TV’, scrie gsp.ro, subliniind:

‘În turul campionatului, DigiSport a transmis, de comun acord cu Antena 1, cel mai important meci al etapei a 12-a din Liga I, Poli Timişoara – Steaua. Partida a fost urmărită de doar 400.000 de telespectatori (rating 3,5), din cauza faptului că Digi are o acoperire mult mai mică decît postul din Băneasa’.

Pe de altă parte, Camera Deputaţilor a adoptat tacit, pe 12 decembrie 2009, propunerea legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu, prin care radiodifuzorii care au câştigat drepturile de transmisie în exclusivitate a meciurilor de fotbal din Liga I vor putea ceda drepturile doar posturilor TV cu acoperire naţională.
Această lege se află în acest moment la Senat, care este cameră decizională. În luna martie 2008, drepturile de televizare a meciurilor Ligii I au fost câştigate de Antena 1 şi RCS&RDS, pentru suma de 85 milioane de euro (fără TVA, pentru sezoanele 2008-2009, 2009-2010 şi 2010-2011.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.