Emil Boc i-a muştruluit pe miniştrii care şi-au dat cu părerea despre taxa pe fast-food

0

Premierul Emil Boc a afirmat marţi (2 februarie 2010) la un post tv, că şi-a „muştruluit” miniştrii din Cabinet, care s-au lansat în speculaţii referitoare la o eventuală taxă pe produsele fast-food, precizând că ei nu au dat dovadă de lipsă de performanţă, dar de lipsă experienţă politică.

„Deocamdată nu este nicio taxă. Este o discuţie, o propunere a ministrului Sănătăţii, pe care a lansat-o dezbaterii publice. Vom vedea cum se va finaliza. Eu mi-am muştruluit miniştrii în guvern, dar nu pentru faptul că nu au performanţă, dar pentru că nu au experienţă politică unii dintre ei, care, la primul microfon pe care l-au prins în faţă, şi-au dat cu părerea.

Nu a fost şi nu este o chestiune de incompetenţă, pentru că oamenii aceştia, colegii mei de Cabinet, chiar sunt de bună credinţă. Modul de a o pregăti (taxa n.r.), de a o discuta a fost deficitar”, a spus Emil Boc, fiind de părere că acum „lucrurile sunt control”.

Ministrul Sănătăţii a anunţat, la începutul lunii ianuarie, că va introduce o nouă taxă – cea pe produsele fast food. El a spus că „similară taxei pe viciu, noua taxă ar reprezenta un procent din vânzarea produselor fast-food, iar fondurile pe care le vom colecta vor fi utilizate pentru suplimentarea fondurilor necesare derulării programelor de sănătate şi a celor de investiţii în infrastructura din sistem”.

Ulterior, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat că taxa pe produsele de tip fast-food este doar o idee şi că rămâne de văzut dacă va fi aplicată. Propunerea a fost comentată şi de presa internaţională.
Agenţia italiană Apcom citează declaraţiile preşedintelui Federaţiei producătorilor din industria alimentară Romalimenta, Sorin Minea, care susţine că noua taxă va duce la o creştere a preţurilor cuprinsă între 20% şi 30% pentru unele alimente. Potrivit altor reprezentanţi ai producătorilor, introducerea taxei pe fast-food ar putea duce, în final, la pierderea a 36.000 de locuri de muncă.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.