Emil Boc: România va atrage 4,3 miliarde euro de la UE, în 2010

România va atrage 4,3 miliarde de euro din fonduri europene în 2010, aproape dublu faţă de 2009, când s-a reuşit atragerea a 2,6 miliarde de euro, a declarat, miercuri, la Sibiu, premierul Emil Boc.

„Mă bazez pe faptul că anul trecut am făcut un efort extraordinar pentru a semna foarte multe contracte de finanţare. Practic, anul trecut, numărul contractelor de finanţare semnate a fost de trei ori mai mare faţă de perioada 2007-2008. Asta înseamnă că acei bani vor aduce în esenţă banii în 2010 şi în anii următori”, a spus Emil Boc.
Acesta crede că un argument în plus pentru atragerea de fonduri europene este şi faptul că, în 2009, România a reuşit să acrediteze toate autorităţile de management la nivel european, ceea ce înseamnă că acestea pot face plăţi directe.

Primul-ministru le-a cerut directorilor instituţiilor deconcentrate din judeţul Sibiu o implicare mai mare în atragerea de bani europeni. De asemenea, premierul le-a cerut directorilor din domeniul financiar să declare „război total evaziunii fiscale”.
„Le-am cerut vigilenţă pentru cei care lucrează cu fonduri europene, am cerut război total cu evaziunea fiscală. Înainte de a ne gândi la alte taxe şi impozite în România, cred că avem o obligaţie să adunăm corect banii de la toată lumea, ca legea să nu fie pentru unii mumă, pentru alţii ciumă”, a spus Emil Boc.

Emil Boc a efectuat miercuri, o vizită de lucru la Sibiu. În prima parte a zilei, premierul a vizitat fabrica Retrasib, care produce componente pentru industria energetică. Totodată, şeful Executivului a avut prevăzută o întâlnire cu şefii instituţiilor deconcentrate din judeţ, cu care a vorbit despre reforma administrativă, precum şi o întâlnire cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis şi preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.