FSLI, nemulţumită de răspunsul Avocatului Poporului privind OUG 114/2009

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) îşi exprimă nemulţumirea faţă de răspunsul primit de la Avocatul Poporului (AP) la petiţia prin care a solicitat acestei instituţii să sesizeze Curtea Constituţională a României (CCR) cu privire la neconstituţionalitatea prevederilor OUG 114/2009 conform cărora, începând cu data de 1 septembrie 2010, se reduc 15.000 de posturi în învăţământ.

„Suntem surprinşi de acest răspuns, având în vedere că elaborarea acestei ordonanţe s-a făcut cu încălcarea normelor procedurale legale referitoare la obligativitatea consultării partenerilor de dialog social când se emit astfel de acte normative”, a declarat preşedintele FSLI, Aurel Cornea, potrivit unui comunicat de presă al Federaţiei.
În răspunsul său, AP apreciază că nu există temeiuri care să justifice sesizarea CCR pe această speţă şi că această problemă poate fi rezolvată de Parlament, în momentul în care OUG 114/2009 va fi pusă în dezbaterea acestuia.

„Rezolvarea problemei sesizate revine Parlamentului, deoarece art. 115 alin. (5) din Constituţie stabileşte că „ordonanţa de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă să fie sesizată şi după publicarea ei în Monitorul Oficial al României. Camerele, dacă nu se află în sesiune, se convoacă în mod obligatoriu, în cinci zile de la depunere sau, după caz, de la trimitere.

Dacă în termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizată nu se pronunţă asupra ordonanţei, aceasta este considerată adoptată şi se trimite celeilalte Camere care decide de asemenea în procedură de urgenţă”, precizează AP în răspunsul său. otodată, art. 115 alin. (7) din Constituţie instituie competenţa Parlamentului de a aproba sau respinge, printr-o lege, ordonanţele cu care a fost sesizat”, menţionează răspunsul AP.

Loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. Speranza spune

    Ce inseamnå impozit forfetar ..FORFETAR ????!!!!
    Are legåtura … cu nutizia artificialå ????
    Cu multumiri anticipate .
    Speranza

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata