Modelul Prius produs de Toyota, afectat de probleme la sistemul de frânare

Toyota Motor Corp a primit peste 100 de plângeri în Statele Unite şi Japonia din cauza problemelor la sistemul de frânare al modelului hibrid Prius, după ce în ultimele zile producătorul auto nipon a fost nevoit să recheme la service milioane de modele din întreaga lume, transmite AP.

Vânzările Toyota în Statele Unite, cea mai mare piaţă pentru compania niponă, au fost puternic afectate după rechemarea celor mai populare modele, din cauza unei probleme la pedala de acceleraţie. Noul model hibrid Prius, scos la vânzare în mai 2009 în Statele Unite şi Japonia, este afectat de probleme la sistemul de frânare şi nu intră în programul de rechemare la service al celor 4,5 milioane de modele Toyota în întreaga lume.

Administraţia siguranţei traficului din SUA a primit aproximativ 100 de plângeri privind sistemul de frânare al noului model Prius, iar Ministerul Transporturilor din Japonia a anunţat miercuri că a primit 14 plângeri din iulie 2009 în legătură cu aceeaşi problemă. Ministerul a solicitat companiei nipone să investigheze aceste plângeri.
Miercuri dimineaţă, acţiunile Toyota au scăzut cu 3,7 la sută, la 3.470 yeni, la bursa din Tokio.

‘Investitorii sunt îngrijoraţi în legătură că ultimele probleme privind modelul Prius s-ar putea amplifica. Astfel ar putea fi pusă sub semnul întrebării calitatea şi siguranţa vehiculelor Toyota’, a declarat Kazuhiro Takahashi, analist la Daiwa Securities SMBC Co. Ltd. Săptămâna trecută, Toyota Motor a confirmat că va proceda la o retragere de pe piaţă a unor autovehicule vândute în Europa, din cauza unei probleme la pedala de acceleraţie, însă numărul autovehiculelor afectate de această retragere nu a fost încă stabilit.

Anterior, Toyota a anunţat rechemarea la service a unui număr suplimentar de 1,093 milioane autovehicule vândute pe piaţa din SUA, din cauza unei probleme la preşul de cauciuc, care poate bloca pedala de acceleraţie. Aceeaşi problemă a determinat constructorul auto nipon să retragă, în toamna anului trecut, 4,2 milioane autovehicule Toyota şi Lexus vândute pe piaţa din SUA.

În plus, Toyota Motor Corp a decis să suspende vânzările de pe piaţa americană pentru opt din cele mai populare modele de autoturisme (inclusiv modelul Camry, cea mai bine vândută maşină din SUA), de data aceasta din cauza unei probleme la pedala de acceleraţie. Aproximativ 2,3 milioane autovehicule Toyota vândute în SUA au fost rechemate la concesionari, 1,7 milioane dintre aceste autovehicule au fost deja incluse în rechemarea din toamna anului trecut.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.