PÎCCJ a început urmărirea penală faţă de Silviu Ionescu, însărcinat cu afaceri ad interim al României în Singapore

0

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică au dispus începerea urmăririi penale faţă de Silviu Ionescu, însărcinat cu afaceri ad interim al României în Singapore.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie transmis miercuri (3 februarie 2010) procurorii îl acuză pe Silviu Ionescu de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii.
Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în data de 15 decembrie 2009, învinuitul Ionescu, însărcinat cu afaceri ad interim al României în Singapore, în timp ce conducea un autoturism aparţinând Ambasadei, a accidentat, într-o intersecţie semaforizată, două persoane, care traversau regulamentar.

PÎCCJ precizează că Ionescu a părăsit locul accidentului şi a continuat să conducă autovehiculul, producând ulterior un alt accident, soldat cu rănirea unei persoane. „Una dintre cele 3 victime a decedat ca urmare a leziunilor grave care i-au fost provocate în urma primului accident rutier, celelalte două suferind şi ele leziuni.
Ulterior producerii celor două accidente de circulaţie, învinuitul Ionescu a sesizat poliţia singaporeză cu privire la faptul că autoturismul a fost sustras din faţa Ambasadei României, situaţie neconformă cu realitatea pe care a susţinut-o şi prin declaraţiile date în faţa autorităţilor judiciare singaporeze”, se arată în comunicatul de presă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.