Protest al unităţilor de service auto independente

0

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) va organiza pe 8 februarie 2010 un miting de o oră, între 11.00 şi 12.00, în faţa sediului central al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), informează miercuri (3 februarie 2010) un comunicat de la ASSAI.

Nemulţumirea membrilor Asociaţiei este generată de faptul că unele societăţi de asigurări nu îşi despăgubesc decât târziu şi parţial asiguraţii. ‘Service-urile auto sunt direct afectate de modul în care unele societăţi de asigurări îi despăgubesc incomplet, cu întârziere sau deloc pe cetăţenii asiguraţi, toate aceste situaţii desfăşurându-se sub ‘supravegherea’ Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor’, a declarat directorul ASSAI, Cristian Muntean.

Directorul ASSAI a subliniat că această campanie nu îi vizează pe toţi asigurătorii, ci doar pe aceia care nu şi-au respectat clauzele contractuale cu cetăţenii şi ceilalţi asiguraţi, deşi valoarea RCA a crescut de peste patru ori în ultimii cinci ani. De asemenea, susţine Cristian Muntean, lipsa de reacţie a CSA în cazul asigurătorilor incorecţi a dus la ‘o degradare fără precedent a serviciilor de despăgubire auto’.

‘Modul în care CSA a supravegheat piaţa de asigurări din România a condus pe fundalul actualei crize economice la închiderea a peste 17 la sută dintre service-urile auto cu capital privat din România, sector care a adăugat astfel un număr de peste 10.000 de persoane pe lista şomerilor’, a acuzat Cristian Muntean.
Între alte revendicări, ASSAI doreşte să stabilească un dialog cu reprezentanţii Parlamentului României, în scopul promovării unor măsuri de îmbunătăţire a protecţiei prin asigurare a cetăţeanului român şi de creştere a calităţii actului de supraveghere şi control al pieţei de asigurări din România.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.