Cristian Diaconescu: Nu am altă alternativă decât să candidez la preşedinţia PSD

0

Vicepreşedintele Partidului Social Democrat (PSD) Cristian Diaconescu a declarat joi (4 februarie 2010) că îşi doreşte să candideze pentru preşedinţia PSD, pentru a-şi impune proiectul politic în care crede.

”Am auzit aici colegii noştri că ar putea să aibă şi alte alternative decât să candideze la preşedinţia PSD. Din punctul meu de vedere, nu am altă alternativă decât să candidez la preşedinţia partidului, pentru că vreau să impun un proiect politic în care cred”, a declarat Diaconescu, la Consiliul Naţional al PSD. Vicepreşedintele PSD a mai spus că partidul nu i-a ajutat pe unii membri ai partidului, atunci când reprezentau formaţiunea în unele competiţii, persoane care în prezent nu mai sunt în PSD.

”Domnul Sorin Oprescu a candidat independent, dar este un exemplu de şcoală. Dar vă întreb: câţi din partid l-au ajutat să ţină sigla noastră sus?”, a mai arătat social-democratul. Diaconescu i-a transmis liderului formaţiunii, Mircea Geoană, ”rugămintea” fie să eliminată din ”Proiectul Noilor Şanse”, ”tendenţiozitatea ieftină”, care făcea referire la modul în care s-au raportat social-democraţi precum fostul ministrul al Muncii Marian Sârbu la guvernarea actuală.

”Să-i adăugăm aici pe aceia dintre noi care se gudură azi pe lângă Traian Băsescu şi Palatul Victoria”, a mai spus Diaconescu. El a adăugat că, deşi unii dintre colegii săi recunosc sau nu, este nevoie în PSD, ”neapărat”, de o individualizare a rezultatelor alegerilor din 2009. ”Ştim cu toţii care au fost speranţele. Unele ne sunt imputabile, altele nu.

Îmi pare rău că am uitat să vorbim de încălcările grave ale legii electorale, de modul în care s-au desfăşurat într-un stat democratic alegerile. Sigur, acest lucru nu scuză greşelile şi inabilitatea unora dintre noi”, a mai spus vicepreşedintele PSD. Totodată, Diaconescu a atras atenţia că PSD este în continuare un ”partid mare”, aşa cum a fost moştenit de la preşedintele de onoare, Ion Iliescu.

”Niciodată nu am fost un partid mic. Nu ne putem obişnui cu o asemenea stare oricât s-ar strădui alţii”, a spus social-democratul. El a adăugat că cele două mari probleme cu care se confruntă România sunt dreapta ”atât de stăpânitoare” şi preşedintele Traian Băsescu, care încearcă ”să reconstruiască structural statul român”.
”Am cam dat dovadă de oportunitate politică…

Nu ne-am încăpăţânat niciodată să spunem nu, nu dorim puterea pentru că încălcăm identitatea de partid de stânga. Am avut alte argumente, dar dincolo de acest lucru, un anume gen de versatilitate nu face bine, mai ales unui partid mare”, a mai arătat vicepreşedintele PSD. Diaconescu şi-a exprimat dorinţa ca PSD, în 2012, să câştige singur puterea şi guvernarea, deşi nu a negat necesitatea alcătuirii unor alianţe.
”Nimeni din afara PSD nu ne doreşte binele. Nimeni din afară nu şi-ar dori decât lupte şi sunt interesaţi mai ales ruperea acestui partid… Dacă în 2012 PSD nu va reuşi să câştige alegerile, toată acea echipă pleacă, pentru că aşa cum stau lucrurile în acest moment, nu sfârşesc decât prin a ne decredibiliza ca partid”, a mai arătat Diaconescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.