Qatarul va construi un tunel submarin între aeroportul Doha şi centrul financiar al capitalei sale

Qatarul va construi un tunel submarin cu o lungime de 12 km, care va asigura legătura între noul aeroport de la Doha şi centrul financiar al capitalei sale, relatează cotidianul economic Arabian Business.

Firma daneză de consultanţă şi inginerie COWI a efectuat studii de fezabilitate şi apreciază costurile legate de executarea proiectului la aproximativ un miliard de dolari.
Studiul de fezabilitate a fost supus aprobării comisiei guvernamentale de planificare urbană care urmează să se pronunţe în curând.

Revista britanică Building a apreciat că perspectivele sectorului construcţiilor din Orientul Mijlociu sunt bune pe termen mediu şi sublinia că, atât Qatarul cât şi Omanul, vor fi nevoite să investească sume semnificative în lucrări de infrastructură, aceeaşi prognoză fiind valabilă şi în privinţa Arabiei Saudite. Aceeaşi apreciere a fost făcută şi de conglomeratul industrial Habtur Group din Dubai, interesat să-şi sporească prezenţa pe piaţa construcţiilor a Qatarului. Potenţialul acestei pieţe este considerat drept al doilea ca importanţă după Emiratele Arabe Unite.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.