Toyota va primi în service peste 180.000 de vehicule din Marea Britanie

0

Toyota va rechema în service peste 180.000 de vehicule din Marea Britanie pentru a repara problema pedalei de acceleraţie care a determinat grupul să facă acelaşi lucru cu milioane de maşini din lume, au anunţat joi (4 februarie 2010) mai multe publicaţii britanice, transmite AFP.

Conform publicaţiilor Times, Guardian şi Daily Mail, gigantul auto japonez, primul constructor auto din lume, a anunţat că va trimite în reparaţie 180.865 de vehicule. Un comunicat care a apărut pe site-ul grupului confirmă repararea maşinilor din Marea Britanie, fără a preciza însă numărul acestora. Reprezentanţii Toyota au anunţat că sunt avute în vedere şapte modele: iQ, Aygo, Yaris, Auris, Corolla, Avensis şi Verso.

Conform Times, Toyota a suspendat livrarea în Marea Britanie a noilor vehicule din modelele menţionate, până la rezolvarea problemei tehnice. Aproximativ 1,8 milioane de vehicule au fost rechemate în Europa din cauza unui blocaj la pedala de acceleraţie.

Grupul a chemat înapoi, din toamna trecută, aproximativ 8 milioane de vehicule din lumea întreagă, din cauza acestei pedale de acceleraţie defectuoase, şi a unui covor lavabil care are tendinţa de a se agăţa de pedale. De asemenea, Toyota a anunţat miercuri că a primit plângeri cu privire la sistemul de frânare al modelului Prius, maşina hibridă cea mai vândută din lume.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.