580.000 de lei pentru punctul de trecere a frontierei Rădăuţi Prut – Lipcani

Executivul a aprobat, în şedinţa de vineri (5 februarie 2010) printr-o Hotărâre de Guvern, alocarea sumei de 585.000 de lei pentru deschiderea şi funcţionarea punctului de trecere a frontierei şi a biroului vamal de la Rădăuţi Prut – Lipcani.

„Suma a fost alocată din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, la autorităţile publice locale din Botoşani, care nu dispun de aceste sume”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Munteanu.
Deschiderea punctului de trecere a frontierei Rădăuţi Prut – Lipcani, între România şi Republica Moldova, a fost convenită între preşedinţii celor două ţări, cu prilejul vizitei pe care şeful statului român, Traian Băsescu, a efectuat-o la Chişinău, la sfârşitul lunii ianuarie.

Citeste si:  Traian Băsescu: Între Moscova şi Bucureşti există un portofoliu de neîncredere

Zilele trecute, Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Botoşani au solicitat Guvernului un sprijin financiar în valoare de 580.000 de euro pentru amenajarea, în regim de urgenţă, a Vămii Rădăuţi Prut, care urmează a fi deschisă în cel mult două săptămâni.
La solicitarea ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, autorităţile din Botoşani au obligaţia ca, până la jumătatea lunii februarie, să deschidă punctul de trecere a frontierei Rădăuţi Prut – Lipcani. Vama va funcţiona provizoriu în 8 construcţii modulare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner