ALPAB susţine că firma ce realizează Aqua Park va prezenta o garanţie a lucrărilor

Societatea privată care va dezvolta proiectul Aqua Park din Capitală se obligă ca, în termen de 30 de zile de la obţinerea autorizaţiei de construire, să prezinte Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) o garanţie de realizare în termen a investiţiei, se arată într-un comunicat transmis vineri (5 februarie 2010) de PMB.

Conducerea Administraţiei susţine că terenul care face obiectul proiectului este în suprafaţă de 52.863 mp, parte din domeniul public al municipiului Bucureşti, se află în administrarea ALPAB, conform hotărârii CGMB din 25 noiembrie 2008, şi este delimitat în baza studiului topografic întocmit de SC URBAN GIS SRL.

Directorul general al ALPAB, Radu Popa, a respins acuzaţiile lansate de viceprimarul general Mircea Raicu, potrivit căruia contractul încheiat de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti este ilegal şi nu are la bază o hotărâre a consilierilor municipali.
„Contractul de asociere reprezintă un parteneriat public – privat, care respectă toate reglementările legale în vigoare şi care prevede realizarea unui proiect de interes public, cu fonduri exclusiv private”, se precizează în comunicatul ALPAB.

Citeste si:  COD GALBEN de vijelii şi averse în patru judeţe, în următoarele două ore

Potrivit sursei citate, au fost respectate prevederile din Regulamentul de organizare şi funcţionare al ALPAB, care stipulează că instituţia, pentru a realiza venituri extrabugetare, poate organiza în unităţile din administrare alte activităţi care să contribuie la distracţia şi agrementul vizitatorilor, în colaborare cu instituţii publice şi private.
De asemenea, se menţionează că sunt respectate prevederile Codului comercial, privind asocierea în participaţiune, ale Planului Urbanistic Zonal – Parcul Tineretului, aprobat în 2005 de CGMB, în care se prevede modernizarea şi amenajarea parcului, precum şi dispoziţiile Legii 213/1998 privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia.

Radu Popa precizează că acest contract nu prevede sub nicio formă înstrăinarea terenului destinat realizării proiectului, aşa cum se arată în comunicatul viceprimarului general Mircea Raicu, dimpotrivă, întreaga investiţie, estimată la aproximativ 25 milioane euro, va trece în patrimoniul ALPAB, la expirarea perioadei contractuale.

„În prezent, proiectul a obţinut de la toate autorităţile competente avizele necesare, respectând inclusiv reglementările urbanistice referitoare la procentul de ocupare a terenului, care nu este de 80%, ci de 14,5% – 17%, conform Planului Urbanistic Zonal şi Planului Urbanistic de Detaliu, avizate de autoritatea de mediu. Suprafaţa de spaţii verzi prevăzută în proiect este de 80 – 85%”, adaugă Popa.

Citeste si:  Guvernul a stabilit despăgubirile pentru autostrăzi

Viceprimarul Capitalei Mircea Raicu a susţinut, joi, că există un risc ridicat „de lezare a interesului public” în cazul proiectului Aqua Park din Parcul Tineretului. El a spus că proiectul Aqua Park trebuie să primească voturile a două treimi dintre consilierii municipali, iar firma angajată de ALPAB trebuie să demonstreze că are bonitate pentru această afacere.

Proiectul Aqua Park este dezvoltat de municipalitate în parteneriat public-privat cu firma Aquaparc Blue Ciel, pe cele 5 hectare ale complexului urmând a fi amenajate un centru de sănătate, bazine de înot, un patinoar, spaţii verzi şi o seră cu plante tropicale. Primăria Capitalei urmează să vină în asociere cu terenul, firma parteneră angajându-se să plătească municipalităţii o redevenţă anuală de 250.000 de euro.

Citește și
1 Comentariu
 1. Gold Press Media spune

  Extinderea Parcului Herastrau, refuzata de consilierii municipali.
  Proiectul de extindere si reabilitare a Parcului Herastrau din Capitala nu a intrunit nici miercuri votul consilierilor municipali, desi se afla la a treia runda de discutii, fiind dezbatut in detaliu si la ultimile doua sedinte ale CGMB, informeaza GPM
  Problema modernizarii Parcului Herastrau a provocat noi polemici intre consilierii majoritatii PD-L din CGMB si cei din opozitie (PSD si PNL). Dupa ce primarul general, Sorin Oprescu, si directorul general al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), Radu Popa, au explicat in plen necesitatea si semnificatia proiectului, prevazut sa se realizeze cu fonduri europene in proportie de circa 70%, consilierii municipali au respins cu 27 de voturi pentru si 15 impotriva aprobarea acestuia.
  La numaratoarea voturilor, presedintele de sedinta, Calin Murg, a fost contrariat de faptul ca nu au fost intrunite numarul suficient de voturi (28) pentru ca proiectul sa fie aprobat, dat fiind faptul ca majoritatea din CGMB este formata din PD-L, PNG si PRM, care totalizeaza impreuna un numar de 30 de consilieri. La sedinta CGMB au fost insa prezenti numai 43 consilieri in momentul discutarii proiectului.
  Am vazut propunerea ALPAB si va pot spune ca aleea ce merge la Restaurantul Pescarus, la un moment dat, se infunda. Sunt 3.000 de metri patrati in care se pastreaza sticle goale si diverse unelte de gradinarit. Pentru a fi pusa in circuit, aceasta zona are nevoie de o reabilitare”, a spus Sorin Oprescu.
  Felix Ilie
  Seful Departamentului de Comunicare GPM

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner