Ministrul Sănătăţii: În ultimii 7 ani numărul copiilor obezi s-a dublat

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a reafirmat sâmbătă (6 februarie 2010) la Zalău intenţia introducerii unei taxe pe produsele fast-food, în principal din cauza problemelor de sănătate pe care aceste produse le pot provoca tinerilor şi copilor.

„Vreau să vă spun că eu nu renunţ, în principiu, la această idee. Pe mine mă bucură faptul că, de o lună de zile se discută despre alimentaţie sănătoasă-nesănătoasă în România şi poate acesta este cel mai important aspect. Eu nu pot, chiar dacă nu vin din sistemul medical, să nu văd că în ultimii şapte ani numărul copiilor obezi s-a dublat.

Eu vorbesc în principal, când vorbesc de alimentaţie nesănătoasă, de pericolul care îi paşte pe copii şi tineri”, a subliniat ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă, adăugând faptul că jumătate din populaţia adultă a României are probleme de obezitate.
„Vom reanaliza posibilitatea concretă, modalităţile de formulare şi de introducere a unei asemenea măsuri, în urma discuţiilor şi dezbaterilor pe care le-am avut”, a conchis ministrul Cseke Attila.

Citeste si:  Ancheta preliminară la Spitalul CFR 2 indică posibilitatea unei infecţii nosocomiale

Noua taxă pe produsele fast-food propusă de Ministerul Sănătăţii ar putea fi percepută chiar din acest an companiilor care produc, importă sau prepară produse tip fast food, de patiserie-cofetărie, snacksuri, chipsuri, precum şi băuturi răcoritoare. Măsura a fost însă vehement criticată în ultimele săptămâni de către patronatele şi sindicatele din industria agro-alimentară.

Citește și
2 Comentarii
  1. cristyc_84 spune

    daca guvernul nu ar taia orele de sport din scoli,iar cei care vor sa faca totusi sport sa mearga sambata…..cu cat credeti ca ar scadea numarul de copiii obezi.

  2. pensionar spune

    Sunt obezi ca mananca multa paine din cauza saraciei. Sambata stau acasa, sport nu se face, munca voluntara la fel.Cei bogati umbla in avion, masini scumpe, acolo e obezitatea, nu la saraci, unde vreti sa scumpiti tot ce se mananca cu MINCIUNA, ca luptati inpotriva obezitai. Chiar ne credeti prosti????De ce a scazut tva, la blanuri, bijuterie?????sa poata cunpara someri, pensionari???nu!!!sa fie bogatul si mai bogat, si puneti taxa pe mancare.Rusine.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner