„Avatar” detronat surprinzător de pe prima poziţie în boxoffice de filmul cu buget redus „Dear John”

Trebuia să se întâmple la un moment dat, însă nimeni nu se aştepta ca superproducţia ‘Avatar’ care a doborât toate recordurile de încasări să cedeze supremaţia în clasamentul încasărilor în SUA şi Canada în faţa unui film cu un buget derizoriu prin comparaţie şi cu actori foarte puţin cunoscuţi în distribuţie, comentează Reuters.

Drama romantică ‘Dear John’ s-a clasat pe primul loc în boxoffice-ul nord-american în chiar primul weekend de la lansare, întrecând aşteptările sceptice ale experţilor şi detronând superproducţia ‘Avatar’, cu încasări de 32,4 milioane de dolari, conform estimărilor date publicităţii duminică. Filmul lui James Cameron a coborât pe locul doi cu încasări de 23,6 milioane de dolari, după şapte săptămâni de supremaţie în boxoffice-ul nord-american.

Producătorii filmului ‘Avatar’ se pot însă resemna cu supremaţia deţinută în continuare în clasamentul încasărilor internaţionale, unde au reuşit să obţină 76 de milioane de dolari în cursul săptămânii trecute. Suma totală a încasărilor filmului ‘Avatar’ a ajuns la nivelul de 2,21 miliarde de doalri, dintre care 630,1 milioane obţinuţi în SUA şi Canada, şi respectiv 1,58 miliarde de pe pieţele internaţionale.

Filmul ‘Dear John’, în regia suedezului Lasse Hallstrom şi în care rolurile principale sunt deţinute de Channing Tatum şi Amanda Seyfried, a fost realizat după romanul ‘The Notebook’ de Nicholas Sparks. Acest film a fost distribuit de divizia Screen Gems, care se ocupă de distribuţia filmelor cu buget redus din cadrul Sony Corp, după ce casa de producţie New Line Cinema, a studiourilor Time Warner Inc, a respins acest proiect de film cu un buget de doar 25 de milioane de dolari.

Conform datelor statistice adunate de Screen Gems, audienţele acestui film sunt formate în proporţie de 84% din femei, iar aproximativ două treimi dintre acestea au vârsta sub 21 de ani. Foarte puţinii reprezentanţi ai sexului tare care au fost ‘târâţi’ la acest film de către soţii sau prietene, împotriva voinţei lor, s-au declarat plăcut surprinşi de această dramă romantică, astfel încât de-a lungul săptămânii în curs, numărul spectatorilor ar putea creşte.

Ultimul film al lui John Travolta, ‘From Paris With Love’, constituie cea mai slabă lansare de film a actorului din ultimii zece ani. Această producţie a obţinut doar 8,1 milioane de dolari din încasări, sumă suficientă însă pentru a ocupa poziţia a treia în boxoffice. Şi de această dată aşteptările distribuitorului, casa Lionsgate, au fost contrazise, fiind anunţate încasări în jurul valorii de 15 milioane de dolari.

Cea mai slabă lansare de film din cariera lui John Travolta a fost în octombrie 2000, cu producţia ‘Lucky Numbers’ ce a obţinut încasări modeste, de doar 4,5 milioane de dolari. Filmul ‘From Paris With Love’ a fost realizat casa de producţie a regizorului francez Luc Besson, Europa Corp, care a cunoscut succesul anul trecut cu thriller-ul ‘Taken’ în care joacă Liam Neeson. Ambele filme au fost regizate de Pierre Morel, regizorul ‘de casă’ al Europa Corp.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.