Persoanele adulte cu handicap ar putea primi o alocaţie de 50 de lei

Senatorii au aprobat luni (8 februarie 2010) în plen, un proiect legislativ privind acordarea unei alocaţii lunare de 50 de lei pentru persoanele adulte cu handicap care necesită îngrijire şi protejare în centrele publice rezidenţiale.

Proiectul legislativ privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a fost iniţiat de senatorul UDMR, Kerekes Karoly. Conform expunerii de motive, o parte dintre persoanele cu handicap nu au niciun fel de venit şi nici familie sau susţinători, aceşti oameni având „şi alte nevoi în afara celor pe care le asigură statul”.

„Aceşti oameni au şi alte necesităţi decât cele minime asigurate de stat, întrucât sunt fiinţe umane. (…) Să ne imaginăm cum este să trăieşti o viaţă întreagă şi să nu poţi să-ţi satisfaci nicio poftă! Să depinzi de mila celorlalţi!”, se arată în expunerea de motive. Proiectul de lege urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Citeste si:  Lucia Varga: Avem 30 de milioane lei pentru plantarea perdelelor forestiere, vrem să începem lucrările în aprilie
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner