Senatorii îşi vor schimba programul de lucru pentru a face economii cu încălzirea şi aerisirea sălilor

Senatorii îşi vor schimba programul de lucru începând cu săptămâna viitoare, din cauza costurilor mari cu încălzirea şi aerisirea sălilor, dar şi din cauza problemelor legate de deplasarea senatorilor în circumscripţii.

Potrivit stenogramelor ultimei şedinţe a Biroului Permanent al Senatului, publicată joi pe site-ul instituţiei, s-a luat decizia ca şedinţa de plen de miercuri să fie mutată pe ziua de marţi, în ziua consecutivă desfăşurării primului plen al săptămânii.

Propunerea a venit din partea chestorului social democrat Ioan Chelaru care a invocat atât „considerentele care privesc deplasările şi toate celelalte probleme ale senatorilor”, cât şi „consideraţii economice”, explicând că sala plenului trebuie încălzită şi aerisită cu două-trei zile înainte respectiv după şedinţă.

Solicitarea lui Ioan Chelaru a fost susţinută şi de senatorul liberal Emilian Frâncu, care a adus ca argument pentru adoptarea acestei propuneri faptul că senatorii care au propuneri legislative pe care trebuie să le susţină la Camera Deputaţilor, unde plenul se întruneşte marţi preferă ca această zi să fie rezervată şi la Senat şedinţei de plen, deoarece miercuri pentru senatori „este liber” (n.r. – potrivit programului, se lucrează în comisii).

Citeste si:  Constanţa: Agresorul şefului statului, cercetat în libertate pentru tulburarea liniştii publice

„Când aici este liber, acolo este plen şi invers, miercuri, deja este plen la Senat şi nu-şi pot susţine aceste propuneri în comisii”, a adăugat senatorul liberal. Secretarul de stat pentru Relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu a atras, însă atenţia că vor exista dificultăţi pentru reprezentanţii Guvernului să gestioneze relaţia cu Parlamentul în aceste condiţii şi a solicitat revenirea la programul obişnuit după trecerea iernii.

„Evident, respectăm punctul de vedere al Biroului permanent, însă pentru noi este o mare dificultate faptul că şedinţele în plen se suprapun şi la Camera Deputaţilor şi la Senat. (…) Există încă deficienţe în modul în care reprezentanţii Guvernului gestionează relaţia cu Parlamentul. (..) Am reţinut şi o consider doar ca o propunere legată de momentul respectiv, de faptul că suntem în perioada de iarnă şi că se produc nişte economii importante în perioada aceasta.

Citeste si:  Reducerile spate-în-spate ale prețurilor de la Tesla aduc modelul SUA S sub 70.000 USD

Aş vrea însă să vă rog, dacă se poate, cât mai repede, după ce trece iarna, să revenim la programul luni – miercuri, care din punctul nostru de vedere era mult mai uşor de gestionat”, a spus Iliescu. Propunerea a fost adoptată, în unanimitate de membrii Biroului Permanent. Astfel, senatorii se vor reuni în plen luni şi marţi, iar miercuri şi joi vor fi programate şedinţele în comisii, în timp ce şedinţa Biroului Permanent va avea loc, ca de obicei, marţi, cu decalarea orei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner