ArcelorMittal Galaţi începe reparaţiile la Furnalul nr. 4

0

ArcelorMittal Galaţi începe programul de reparaţii la Furnalul nr. 4, lucrările fiind estimate la 2,7 milioane euro, a anunţat duminică (14 februarie 2010) purtătorul de cuvânt al combinatului, Dorian Dumitrescu.

Programul se va derula pe o perioadă de circa 14 zile şi va include schimbarea, repararea şi verificarea mai multor echipamente. Acţiunea de mentenanţă face parte din programul companiei de creştere a performanţelor tehnice, în vederea reducerii costurilor variabile şi pentru a asigura competitivitatea pe termen lung a combinatului.
Scopul programului este, de asemenea, creşterea nivelului securităţii în muncă a angajaţilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru.

Reparaţiile se vor efectua de angajaţii ArcelorMittal Galaţi şi de contractori. Repornirea furnalului se va face cu ajutorul ArcelorMittal Asturias, partener al combinatului în programul de twinning. ‘Investim nu numai pentru repararea Furnalului nr. 4, ci şi pentru instruirea echipelor noastre, astfel încât exploatarea să se facă în condiţii optime.

În plus, beneficiind de experienţa colegilor din cadrul Grupului, vom putea consolida aplicarea celor mai bune practici privind condiţiile de muncă şi eficienţă’ – a declarat directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Thierry Le Gall. Anul acesta, ArcelorMittal Galaţi a mai lansat şi o investiţie pentru repararea şi modernizarea Furnalului nr. 5, în valoare de aproximativ 53 milioane de euro, care se va derula pe o perioadă de un an, cu sprijinul celor mai buni experţi de la ArcelorMittal Flat Carbon Europe.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.