EUR
4,76 RON
(-0.15%)
USD
4,19 RON
(+0.03%)
GBP
5,46 RON
(-0.24%)
CHF
4,19 RON
(-0.26%)
AUD
3,00 RON
(-0.44%)
CAD
3,18 RON
(-0.63%)
BGN
2,43 RON
(-0.12%)
RUB
0,06 RON
(-0.62%)
ZAR
0,30 RON
(-0.56%)
BRL
1,13 RON
(+0.12%)
CNY
0,62 RON
(-0.57%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

Patronatele din turism solicită mai mulţi bani de la buget pentru promovarea destinaţiilor turistice

0

Patronatele din turism solicită Guvernului să aloce mai mulţi bani pentru promovarea acestui sector, apreciind că fondurile alocate sunt necorespunzătoare în raport cu nevoile existente, dar şi cu investiţiile pe care ţări din regiune le fac pentru promovarea propriilor destinaţii şi produse turistice.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) atrage atenţia, într-un comunicat de presă, că membrii săi sunt preocupaţi de gestionarea eficientă a afacerilor din acest domeniu, afaceri marcate de efectele crizei, dedicând sume ‘deloc neglijabile’ activităţilor de marketing.
‘Eforturile noastre trebuie, însă, să fie dublate şi de eforturi guvernamentale, dat fiind faptul că turismul aduce venituri comunităţilor locale şi la bugetul de stat’, afirmă FPTR, în comunicat.

Totodată, FPTR subliniază, în comunicat, că a constatat ‘cu îngrijorare’ că toate ţările din zonă, cu destinaţii şi produse turistice care le concurează pe cele româneşti, şi-au mărit bugetele publice dedicate promovării turismului, în timp ce ţara noastră are un buget, pe această componentă, mai mic cu 31 la sută faţă de anul trecut.

‘Mai mult, bugetul de promovare a turismului românesc, de cinci milioane de euro pentru 2010, aproape că nu există, dacă ar fi să-l comparăm cu cele ale altor state. Grecia, cu un litoral cu care ne străduim să concurăm, a alocat pentru promovare 57, 8 milioane de euro pentru anul în curs, iar Austria, cu destinaţii de schi cu care vrem să concurăm, a alocat pentru acelaşi scop, de la bugetul de stat, 32 milioane de euro’, subliniază FPTR.

În opinia patronatelor din turismul românesc, turismul nu poate fi susţinut şi dezvoltat decât prin eforturi comune ale mediului de afaceri şi statului, motiv pentru care solicită Guvernului să susţină corespunzător un domeniu cu potenţial de a absorbi forţa de muncă disponibilizată din alte sectoare şi de a se transforma în motor al economiei româneşti în următorul deceniu.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.