Premierul promite locuinţe pentru medicii şi profesorii de la sate după modelul casei parohiale

0

Premierul Emil Boc a declarat sâmbătă (13 februarie 2010) că Executivul va dezvolta, începând de anul acesta, un program naţional prin care să se construiască locuinţe pentru medicii şi cadrele didactice care lucrează în zona rurală, după modelul casei parohiale.

„Avem un program la Ministerul Dezvoltării pe care-l concepem în momentul de faţă, de a construi în fiecare comună locuinţe pentru medic, pentru învăţător sau profesor, după modeul casei parohiale…
Avem o problema la sate, în comunele noastre, pentru că vine medicul dimineaţa la ora trei şi pleacă acasă în orăşelul cel mai apropiat, pentru că n-are bani să-şi construiască o casă. Are o condiţie total dezavantajată faţă de unul care stă la oraş”, a declarat premierul, pe postul de radio Antena Satelor.

Emil Boc a menţionat că acest program are scopul de a-i atrage pe medici şi pe profesori înspre mediul rural şi face parte din strategia de încurajare a specialiştilor de a rămâne la sate. „Noi suntem, o ţară care n-am încheiat încă Abecedarul civilizaţiei: asfalt, curent electric… şi mai avem mult de lucru aici, pentru egalizarea condiţiilor de trai de la oraş cu cele de la sat. Dar cât timp nu e asfalt, nu e luminat, canalizarea este doar o poamă rară în foarte multe comune din această ţară…

Acum, fondurile europene ne dau o foarte mare şansă să ne modernizăm”, a mai spus Boc. Premierul a mai menţionat că, prin sprijinul Ministerului Economiei şi în parteneriat cu Ministerul Administraţiei, anul acesta se va lucra la un program pentru ca toate satele să aibă electricitate.
„Până la sfârşitul acestui exerciţiu bugetar 2007 – 2013, când avem banii, aceştia 31 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, din care aproape jumătate sunt pe agricultură şi modernizarea satului, se va schimba viaţa românilor în bine”, a conchis Boc.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.