25 de firme interesate de viitoarea pistă a aeroportului din Cluj şi de devierea Someşului

0

Elaborarea documentaţiilor cadastrale şi identificarea proprietarilor de terenuri în vederea construirii viitoarei piste de 3.500 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca a stârnit interesul a 25 de firme care au depus oferte la Consiliul Judeţean Cluj.

Proiectul se numeşte „Elaborarea documentaţiilor cadastrale şi identificarea proprietarilor de terenuri care se vor expropria la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, în vederea realizării obiectivelor: Pistă de decolare – aterizare de 3500 metri şi Deviere şi regularizare a râului Someşul Mic”, iar ofertele firmelor participante, deschise luni (15 februarie 2010) variază de la 207.485 de lei, fără TVA, până la 605.000 lei, fără TVA.

Consiliul Judeţean Cluj arată, într-un comunicat de presă, că vor fi analizate toate documentaţiile depuse de firmele participante, însă potrivit legilor în vigoare criteriul de atribuire a licitaţiei este preţul cel mai scăzut.

„Deschiderea ofertelor pentru întocmirea documentaţiei necesare în vederea realizării exproprierii proprietarilor de terenuri din proximitatea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca reprezintă un pas important în vederea demarării lucrărilor la unul dintre cele mai importante proiecte de investiţii ale Consiliului Judeţean Cluj din acest an – construcţia în cadrul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca a unei piste de decolare-aterizare de 3.500 de metri”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo, au arătat, la sfârşitul anului trecut, că „prioritatea zero” investiţională pentru aeroportul clujean în 2010 o reprezintă o nouă pistă, al cărei cost total va depăşi 150 de milioane de euro.
Alin Tişe spunea că îşi propune ca termenul de finalizare a noii piste să fie anul 2012. El a spus că investiţia estimativă strict pentru pistă s-ar ridica la 88 de milioane de euro, la care s-ar adăuga costul exproprierii a peste 100 de hectare de teren necesar pistei şi costul devierii cursului Someşului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a declarat că Someşul ar urma să fie deviat pe o porţiune de circa 7 km şi că ar fi necesare pentru lucrările respective circa 60 de milioane de euro, bani care ar urma să fie obţinuţi din fonduri europene, prin Direcţia Apelor Someş. De asemenea, circa jumătate din cele 88 de milioane de euro necesare pentru construcţia pistei ar urma să fie obţinute din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial Transporturi.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.