Fostul general Mihai Chiţac urmează să fie eliberat pentru operaţia la inimă

Fostul general Mihai Chiţac urmează să fie eliberat luni (15 februarie 2010) din Penitenciarul Jilava, pentru a se opera la inimă. Operaţia va fi efectuată la Spitalul Floreasca din Capitală.

Magistraţii Curţii Militare de Apel au respins, sâmbătă, recursul procurorilor la decizia Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti care a decis întreruperea executării pedepsei fostului general Mihai Chiţac, condamnat în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, însă fostul general va fi eliberat, totuşi, pentru 60 de zile, întrucât decizia TMTB este executorie şi va fi pusă în aplicare până la judecarea recursului.

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a decis, pe 12 ianuarie, întreruperea executării pedepsei în cazul fostului general Mihai Chiţac, pentru două luni, începând cu 15 februarie, pentru ca acesta să se opereze la inimă. Avocatul acestuia, Alice Drăghici, a declarat că intervenţia chirurgicală este necesară şi, dacă nu va fi efectuată, viaţa lui Mihai Chiţac este pusă în pericol.

Potrivit lui Alice Drăghici, intervenţia chirurgicală nu se poate face sub pază, fiind necesar ca Mihai Chiţac să fie transferat la o unitate medicală civilă. Mihai Chiţac a mai fost eliberat anterior, pentru trei luni de zile, pe motive medicale.
Conform raportului INML, Mihai Chiţac ar trebui operat, el suferind de diverse boli: cardiopatie ischemică cronică, angor de efort şi de repaus, leziuni coronariene şi altele, indicaţia fiind de intervenţie chirurgicală de revascularizare miocardică.

El mai suferă de hipertensiune arterială esenţială severă, stenoză aortică, aritmie, insuficienţă cardiacă, diabet zaharat, dislipidemie, trombocitopenie, adenom prostată. Potrivit raportului, patologia cardiovasculară pe care o prezintă Mihai Chiţac este severă, cu evoluţie imprevizibilă, susceptibilă de complicaţii redutabile, posibil mortale, care pot apărea indiferent dacă acesta se află sau nu în detenţie, dar în mod sigur în lipsa unei asistenţe medicale de specialitate.
Completul de nouă judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis, la 15 octombrie 2008, condamnarea la 15 ani de închisoare a generalilor în rezervă Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac, în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, pentru omor deosebit de grav, precum şi la degradare militară.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.