Guvernul, acuzat că stimulează vânzările de etnobotanice până la epuizarea stocurilor

0

Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) acuză Guvernul că, prin răgazul de 10 zile dat comercianţilor de plante etnobotanice pentru a distruge stocurile, de fapt ar stimula vânzările până la epuizarea produselor interzise.

„Magazinele de plante etnobotanice au introdus reduceri de preţuri între 30 şi 50%, precum şi oferte promoţionale pentru a scăpa de marfa de pe stoc, continuând să comercializeze produse ca special gold, care conţine mefedronă.
Măsurile tactice sunt menite să stimuleze vânzările până la epuizarea stocurilor, înainte de publicarea în Monitorul Oficial a ordonanţei de urgenţă prin care Guvernul a interzis comercializarea a 36 de substanţe şi plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor”, se arată într-un comunicat al CIADO remis luni (15 februarie 2010) presei.

Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului menţionează că a făcut aceste constatări după ce a monitorizat în 42 de sucursale situaţia comercializării plantelor etnobotanice declarate ilegale prin OUG. Guvernul a decis în şedinţa de săptămâna trecută interzicerea a 36 de substanţe şi plante, care vor fi asimilate drogurilor. Pentru stocurile deţinute la momentul intrării în vigoare a legii, Ministerul Sănătăţii a dat un termen tranzitoriu, astfel încât substanţele să fie distruse conform prevederilor legale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.