Mihai Chiţac a ieşit din Penitenciarul Spital Jilava

0

Fostul general Mihai Chiţac a ieşit luni (15 februarie 2010) din Penitenciarul Spital Bucureşti-Jilava, pentru a se opera la inimă. Mihai Chiţac a confirmat, la ieşire, că va merge direct la Spitalul Floreasca din Capitală unde este programată intervenţia chirugicală.

Magistraţii Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti au decis, pe 12 ianuarie, întreruperea executării pedepsei în cazul fostului general Mihai Chiţac, pentru două luni, începând cu 15 februarie, pentru ca acesta să se opereze la inimă. Instanţa a admis cererea de întrerupere a executării pedepsei formulate de fostul general Mihai Chiţac, în dosarul Revoluţiei de la Timişoara. În cadrul procesului, a fost depus un raport de expertiză al INML, care arată că Mihai Chiţac este programat, pe 15 februarie, să fie operat la inimă.

Avocatul acestuia, Alice Drăghici, a declarat în faţa judecătorilor militari că intervenţia chirurgicală este necesară şi, dacă nu va fi efectuată, viaţa lui Chiţac este pusă în pericol. Alice Drăghici a mai menţionat că această intervenţie chirurgicală nu se poate face sub pază, fiind necesar ca Mihai Chiţac să fie transferat la o unitate medicală civilă.

În plus, ea consideră că perioada de eliberare trebuie să fie una rezonabilă, pentru ca Mihai Chiţac să urmeze un tratament post-operator. De cealaltă parte, procurorul militar a solicitat respingerea cererii de întrerupere a executării pedepsei în cazul lui Chiţac. Mihai Chiţac a mai fost eliberat anterior, pentru trei luni, pe motive medicale. Pe 18 septembrie, el a părăsit Spitalul Penitenciar Jilava, iar în cele trei luni a fost supus unor investigaţii medicale, însă nu s-a operat la inimă.

Potrivit raportului INML, Mihai Chiţac ar trebui operat, el suferind de diverse boli: cardiopatie ischemică cronică, angor de efort şi de repaus, leziuni coronariene şi altele, indicaţia fiind de intervenţie chirurgicală de revascularizare miocardică.

El mai suferă de hipertensiune arterială esenţială severă, stenoză aortică, aritmie, insuficienţă cardiacă, diabet zaharat, dislipidemie, trombocitopenie, adenom prostată. Potrivit raportului, patologia cardiovasculară pe care o prezintă Mihai Chiţac este severă, cu evoluţie imprevizibilă, susceptibilă de complicaţii redutabile, posibil mortale, care pot apărea indiferent dacă acesta se află sau nu în detenţie, dar în mod sigur în lipsa unei asistenţe medicale de specialitate.

Completul de nouă judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis, la 15 octombrie 2008, condamnarea la 15 ani de închisoare a generalilor în rezervă Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac, în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, pentru omor deosebit de grav, precum şi la degradare militară.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.