Prigoană jr., stăpân de heleştee în Deltă, luate fără licitaţie

1

O firma a lui Honorius Prigoana a concesionat, fara licitatie, de la Consiliul Judetean Tulcea, doua helestee in Delta Dunarii, ce se intind pe 200 de hectare. Potrivit contractului incheiat, firma lui Prigoana junior, care nu are ca obiect de activitate piscicultura, trebuie „sa puna in functiune instalatiile de pompare, sa inunde intreaga suprafata si sa populeze helesteele cu peste”.

.

Firma Pasaj Comalim SRL Bucuresti, la care unul dintre fiii omului de afaceri Silviu Prigoana, Honorius, detine 40 la suta din actiuni, a concesionat recent de la Consiliul Judetean (CJ) Tulcea doua helestee cu o suprafata de 200 de hectare, contra sumei de 210 lei/ha/an.

Redeventa pe care o va plati firma lui Honorius pentru aceste bazine piscicole este mult mai mica decat cea reala, potrivit specialistilor in piscicultura. „Redeventa reala pentru un hectar de  amenajare piscicola este de cel putin 500 lei, iar daca sunt mai multe oferte suma  poate fi si mai mare”, ne-a spus inginerul
in piscicultura Grigore Vramulet.

Cele doua helestee au fost concesionate prin incredintare directa, desi a existat o oferta si de la o alta firma, SC Piscicola Tulcea, detinuta de un afacerist local. Oferta acestuia a fost insa descalificata si nu a mai avut loc licitatia anuntata de CJ Tulcea.

Mai mult, amenajarea piscicola concesionata acum de firma la care este actionar Honorius Prigoana a fost gestionata, in ultimii trei ani, de o alta firma care are aceiasi asociati, iar terenul nu a fost utilizat de  societatea respectiva pentru cresterea pestelui, cum era prevazut in contractul care a expirat la finele anului trecut.

„Desi s-a invocat neeligibilitatea ofertei de concesionare a firmei Pasaj Comalim pentru ca asociatii nu au respectat contractul anterior, juridic nu se poate sustine acest punct de vedere, pentru ca este vorba de o alta persoana juridica”, a spus secretarul CJ Tulcea, Constantin Cabuz.

Firma lui Honorius Prigoana, Pasaj Comalim, nu are experienta in afaceri piscicole, deruland doar comert cu produse alimentare. De altfel, acesta este un alt motiv de neeligibilitate pentru incheierea contractului cu CJ Tulcea.

Continuarea în România Liberă

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. gigi spune

    numai minciuni !!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.