Profitul Aerostar Bacău a crescut cu circa 7% în 2009

0

Compania Aerostar Bacău a raportat un profit net de 10,2 milioane lei în 2009, în creştere cu 6,8 la sută faţă de 2008, conform datelor publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Compania a reuşit să îşi îmbunătăţească rezultatele financiare datorită evoluţiei favorabile în ultimul trimestru, deşi după primele 9 luni profitul era în scădere cu 10 la sută. Cifra de afaceri netă a crescut în perioada de referinţă de la 152,69 milioane lei la 156,8 milioane lei, în condiţiile în care veniturile totale s-au majorat de la 159,79 milioane lei, la 165,99 milioane lei, iar cheltuielile totale s-au diminuat de la 157,02 milioane lei la 152,6 milioane lei.

La sfârşitul anului, societatea avea de achitat datorii de 18,09 milioane lei şi de recuperat creanţe de 25,69 milioane lei. Aerostar Bacău are o tradiţie de 57 de ani – la 17 aprilie 1953 a fost înfiinţat ‘Atelierul Central de Aviaţie’ sau Întreprinderea Economică ‘Uzina de Reparaţii Avioane’.
În forma de organizare de astăzi Aerostar funcţionează din anul 1991. Obiectul principal de activitate constă în construcţii şi reparaţii de aeronave şi nave, iar o altă activitate tradiţională este cea de fabricare de recipienţi metalici, butelii de aragaz.

Serviciile furnizate în domeniul reparaţiilor, întreţinerii şi modernizării de avioane sunt destinate atât pieţei din domeniul apărării cât şi celei civile. Principalul client pe piaţa internă este Ministerul Apărării, iar din categoria beneficiarilor externi fac parte marile companii de aviaţie, operatorii aerieni, ministerele apărării din diverse ţări etc. Marca Aerostar este prezentă pe pieţe militare şi civile din Europa, Asia, America şi Orientul Mijlociu.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.