Transelectrica va contracta un împrumut de 65 milioane euro pentru investiţii

Compania Naţională de Transport de Energie Electrică Transelectrica va contracta un împrumut în valoare de 65 milioane euro pentru completarea surselor de finanţare a unor proiecte de investiţii pentru modernizarea instalaţiilor din staţiile electrice, potrivit informaţiilor transmise Bursei de Valori Bucureşti.

Contractarea noului credit de completare a finanţării Programului de investiţii al Transelectrica pe anul 2010 a fost aprobată în şedinţa Consiliului de Administraţie a societăţii.
‘Investiţiile Transelectrica din 2010 vor avea un nivel mai ridicat faţă de cele din 2009, când acestea s-au situat la peste 400 milioane lei, şi vor fi asigurate în proporţie de 70 la sută prin credite’, a declarat directorului general al companiei energetice, Adrian Băicuşi.

Staţiile electrice ce urmează să fie modernizate sunt Brazi Vest, Bucureşti Sud, Braşov, Gura Ialomiţei, Gădălin. Finalizarea acestor proiecte va conduce la creşterea siguranţei în funcţionare a Sistemului Electroenergetic Naţional, în concordanţă cu standardele europene din domeniul energetic, potrivit sursei citate.
Garantarea împrumutului se va efectua prin cesiune de creanţe, garanţie reală mobiliară asupra conturilor deschise la bănci şi alte tipuri de garanţii.

Transelectrica este Operatorul de Transport şi de Sistem din România, care gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport, formată din 79 de staţii electrice de transformare, cu o capacitate de 35.506 MVA, şi peste 9.028 kilometri de linii electrice aeriene de 110 kV, 220 kV, 400 kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.