Val de autodenunţuri de fraudă fiscală

1

Fiscul german se confruntă cu un adevărat val autodenunţuri de fraudă, potrivit datelor dezvăluite luni de autorităţile germane.

Nemaiîntâlnitul fenomen se datorează faptului că Germania s-a decis la începutul lui februarie 2010 să cumpere de la un informator o listă cu numele celor care s-au sustras taxelor fiscale din Germania utilizând conturi personale la băncile în Elveţia, relatează Financial Times Deutschland (FTD).
Un purtător de cuvânt al Ministerului bavarez de Finanţelor, citat de cotidianul FTD, a arătat că peste 270 din această categorie de fraudatori s-au denunţat singuri într-o singură săptămână numai în landul său.

La Hamburg (nord), cel mai bogat oraş din Germania, numărul lor a sărit de la 10 la 88 în primele 3 zile. De altfel, cifrele sunt mult superioare mediei şi în Berlin, cu 112 autodenunţuri fiscale, în Saxonia Inferioară cu 174 sau în Hessen cu 113, potrivit FTD, care a cerut informaţii respectivelor state federale. În Germania, administraţia fiscală intră în competenţa statelor federale. La nivelul întregii ţări, fiscul ar urma să recupereze peste 100 de milioane de euro.

La începutul lunii, guvernul german şi-a dat acordul pentru cumpărarea de către statul Renania de Nord – Westfalia a unui CD provenit din Elveţia şi conţinând aproape 1.500 de nume. Datele au fost furate de către un informator şi cumpărate cu 2,5 milioane de euro de statul german. Guvernul le-a cerut fraudatorilor să se denunţe înainte ca fiscul să le dea de urmă pe baza datelor obţinute din Elveţia. Cel care se autodenunţă are obligaţia să-şi plătească restanţele către stat, dar poate scăpa de urmărirea în justiţie.

loading...

Citește și
1 Comentariu
  1. surogat spune

    Daca s-ar face si Romania la fel …ce bani ar ajunge la buget…Ar trece si criza asta…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.