Afacerile Baumix, în scădere cu 9% în 2009

Producătorul autohton de materiale de construcţii Baumix a înregistrat, în 2009, o cifră de afaceri de peste 36 de milioane de lei, cu 9 la sută sub nivelul celei din 2008, pe fondul unei pieţe în scădere cu 30 la sută.

Cu toate acestea, Baumix a menţinut valoarea profitului operaţional (EBITDA) la 7 la sută din cifra de afaceri şi are în plan obţinerea de profit în 2010, dar şi păstrarea cifrei de afaceri la un nivel similar celei din 2009. În acest moment, compania se numără printre primii cinci producători de pe piaţă, cu o cotă de piaţă de 10-12 la sută, în condiţiile în care activează în acest domeniu de numai 6 ani.

‘Strategia noastră este să menţinem vânzările la nivelul anului 2009, iar în actualele condiţii de piaţă, Baumix se concentrează şi pe reducerea costurilor. Această măsură nu va afecta investiţiile în personal sau în marketing. Practic, relocarea fabricii de la Gherla a constituit cea mai importantă şi relevantă măsură de cost-cutting.
Prin relocarea celor cinci linii de producţie vor fi reduse costuri importante ce ţin de chirie, transport între punctele de lucru, costuri de susţinere a stocurilor în puncte de lucru diferite, costuri de regie.

Astfel, fabrica din Ploieşti se va extinde’, a precizat Augustin Russu, director general Baumix. Totodată, oficialii Baumix observă o preferinţă tot mai accentuată a consumatorilor pentru produsele economice. Pe lângă produsele de finisare şi anvelopare din gama Baumix, cele mai cerute au fost produsele din gama economică Primus – adezivi, chituri de rosturi sau gleturi.

De asemenea, producătorul de materiale de construcţii consideră că 2010 va fi un an al reducerilor masive de preţ. Baumix este unul dintre cei mai importanţi producători de materiale de construcţii, prezent pe piaţa din România din 2003. Compania are la ora actuală şase linii de producţie la Ploieşti cu o capacitate de producţie de 35.000 tone lunar.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.