ArcelorMittal Galaţi opreşte miercuri voluntar producţia

0

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi va opri miercuri activitatea în mod voluntar, în vederea îmbunătăţirii rezultatelor privind securitatea şi sănătatea în muncă şi atingerea nivelului de zero accidente mortale, a anunţat marţi (16 februarie 2010) purtătorul de cuvânt al combinatului Dorian Dumitrescu.

În funcţie de segmentele de producţie, oprirea va fi împărţită în perioade de două ore pe fiecare schimb. În acest timp, se vor explica angajaţilor planurile administraţiei combinatului privind securitatea în muncă, se va discuta despre respectarea regulilor cardinale şi aplicarea procedurilor. De asemenea, se vor asculta propunerile venite din partea angajaţilor.

„În anul 2009 am înregistrat două accidente mortale. Este prioritar pentru noi să eliminăm acest tip de evenimente. Acţiunea este parte din programul nostru numit Drumul către Zero Accidente”, a declarat directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Thierry Le Gall.
În 2009, compania a implementat campanii de comunicare cu privire la siguranţa în muncă pentru reguli de lucru în condiţii de izolare a echipamentelor, pentru electricieni, lucru la înălţime şi precauţii specifice la exploatarea materialului rulant de cale ferată.

În 2010, campaniile de informare se vor concentra pe regulile cardinale privind poduri rulante şi sarcini suspendate, lucru în spaţii închise, transportoare cu bandă, gaze toxice, împroşcare cu material topit şi riscuri de explozie, a precizat Dumitrescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.