Campanie pentru atragerea spectatorilor, demarată din martie de RADEF

1

Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) „RomâniaFilm” va demara, începând cu 1 martie 2010, o campanie de readucere a publicului în cinematografele de stat.

Potrivit RADEF RomâniaFilm, odată ce va fi dat stratul campaniei, în toate sălile de cinema RADEF din România, ziua de marţi va fi „Ziua Porţilor Deschise – Cinema”, zi care va permite accesul liber la film pentru pensionari, elevi de gimnaziu şi persoane cu handicap. În plus, pentru public, în fiecare zi de marţi, va exista un preţ unic al biletelor de acces în sălile de cinematograf din reţeaua naţionala RADEF – 5 lei.

Desfăşurată de RADEF şi Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, campania precede strategia de reabilitare a unui număr mare de săli de cinematograf, aflate în principal în oraşele unde nu există cinematografe în folosinţă sau săli multiplex. În prima fază, sunt vizate cinematografele din Ploieşti, Craiova, Bistriţa, Botoşani, Hunedoara, Arad, Piatra Neamţ, Călăraşi, Vaslui, Buzău şi Brăila, urmând ca în viitorul apropiat numărul sălilor reabilitate să ajungă la peste 30 în toată ţara.

Cu sprijinul autorităţilor locale şi al Centrului Naţional al Cinematografiei, în perioada 1 mai – 15 septembrie, va fi organizată, tot în cadrul campaniei, o caravană de promovare a filmului românesc.
În fiecare săptămână, caravana va fi prezentă în oraşe unde nu există cinematograf şi va difuza filme româneşti, prin intermediul unui cinematograf exterior, utilat cu 200 de scaune, scenă mobilă şi ecran. RADEF RomâniaFilm este o regie autonomă subordonată Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Citește și
1 Comentariu
  1. Nemtanu gelu spune

    Este un lucru bun

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.