EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,19 RON
(-0.01%)
GBP
5,48 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.85%)
CAD
3,18 RON
(-0.02%)
BGN
2,43 RON
(-0.1%)
RUB
0,06 RON
(-0.38%)
ZAR
0,30 RON
(-0.33%)
BRL
1,11 RON
(+1.15%)
CNY
0,62 RON
(-0.02%)
INR
0,06 RON
(-0.02%)

Deputaţii au aprobat Acordul privind Proiectul Nabucco

0

Deputaţii au aprobat marţi (16 februarie 2010) cu 259 voturi pentru, un vot contra şi două abţineri Proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului între Republica Austria, Republica Bulgaria, Republica Ungară, România şi Republica Turcia privind Proiectul Nabucco, semnat la Ankara la 13 iulie 2009.

Preşedintele Comisiei pentru Industrii, social-democratul Iulian Iancu, a subliniat importanţa acordului pentru România. „Este primul proiect în ultimii ani care repoziţionează România pe tranzitul transportului de hidrocarburi, respectiv de materii prime energetice.
Să nu uităm că în ultimii ani am fost o pată albă în această hartă a Europei privind tranzitul de hidrocarburi. Evenimentele ultimilor ani, ale ultimelor ierni privind importanţa strategică a aprovizionării cu materie termo-energetică demonstrează încă o dată de ce astăzi avem în dezbatere, pentru prima dată, un proiect de lege care stă să câştige unanimitatea”, a afirmat Iulian Iancu, în timpul dezbaterilor pe marginea acestui proiect.

În opinia acestuia, proiectul relansează România în zona Mării Caspice „ca un jucător extrem de important”. Iancu a menţionat ”în mod special” Memorandumul încheiat cu Azerbaidjanul.
„Vreau să exprim explicit suportul nostru ca şi grup parlamentar. Cred că exprim în unanimitate poziţia tuturor colegilor noştri că avem un acord care ne relansează din punct de vedere al competiţiei transparente, deschise, a materiilor prime energetice”, a conchis Iancu.

La rândul său, deputatul UDMR Antal Istvan l-a felicitat pe Iulian Iancu şi totodată pe toţi reprezentanţii opoziţiei. „O opoziţie constructivă este binevenită în Parlamentul României şi avem speranţa ca şi alte proiecte proiecte de o asemenea anvergură să aibă succes şi să fie susţinute de toţi aceea care înţeleg rostul acestei investiţii. Este o investiţie deosebită, care pe parcursul realizării va strânge probabil relaţiile între ţările care participă la această investiţie”, a declarat Antal.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.