Electrocentrale Deva concediază 300 de angajaţi

1

Producătorul de energie electrică Electrocentrale Deva – Termocentrala Mintia va disponibiliza în acest an 300 de angajaţi, sindicatele solicitând plăţi compensatorii pentru persoanele care vor fi concediate colectiv.

‘Suntem de acord ca 300 de salariaţi să fie disponibilizaţi, dar solicităm ca aceştia să beneficieze de plăţi compensatorii, în funcţie de vechime şi de prevederile din contractul colectiv de muncă’, a declarat marţi (16 februarie 2010) vicepreşedintele Sindicatului Electrocentrale Deva, Ioan Predoi.
Conducerea Sindicatului va avea o consultare cu administraţia termocentralei în cursul săptămânii viitoare, atunci urmând să fie discutate criteriile prin care vor fi departajaţi angajaţii care vor mai rămâne în societate.

Liderul sindical a arătat că, din informaţiile pe care le deţine, 230 de angajaţi ai Electrocentrale Deva şi-au manifestat deja intenţia de a pleca voluntar din cadrul termocentralei, dar în condiţiile acordării unor plăţi compensatorii prevăzute de actele normative şi de contractul colectiv de muncă, adică între 6 şi 24 de luni. ‘Există cereri depuse prin care oamenii vor să plece de bunăvoie.

Nu le vom putea da drumul la toţi, pentru că nu dorim să rămânem fără specialişti. Termocentrala trebuie să funcţioneze în continuare. Între angajaţii care doresc să plece se află şi oameni tineri, dar şi angajaţi care ar putea îndeplini condiţiile de pensionare’, a adăugat liderul sindical.

În prezent, la Electrocentrale Deva – Termocentrala Mintia lucrează aproximativ 1.800 de salariaţi. Un număr de 3.545 de salariaţi din opt companii energetice aflate în subordinea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri vor fi disponibilizaţi în 2010, potrivit unei Hotărâri de Guvern publicate luni în Monitorul Oficial.

Cele mai multe disponibilizări sunt prevăzute la Compania Naţională a Huilei SA Petroşani – 1.600 de concedieri colective în acest an. De la Electrocentrale SA Bucureşti vor fi concediaţi colectiv 500 de salariaţi, iar de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia SA -Târgu Jiu, Termoelectrica SA Bucureşti şi SC Electrocentrale SA Bucureşti, câte 300 de angajaţi.

Şi de la Complexul Energetic Turceni vor fi disponibilizaţi 250 de lucrători, iar de la Complexul Energetic Rovinari alţi 200. De asemenea, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare va disponibiliza 95 de lucrători în anul 2010, potrivit documentului menţionat. Persoanele care urmează să fie concediate vor beneficia de protecţie socială, potrivit OUG 116/2006. Cele opt companii menţionate au programe de disponibilizări şi restructurare până în anul 2012.

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. TUNETUL NEGRU spune

    ACEST lider este un mafiot !!! controlatiii averea si cati din birocrati a dat afara !! sindicatul a birocratizat MINTIA CU PSD ,PNL !!! HOTILOR !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.