EUR
4,84 RON
(+0.1%)
USD
4,31 RON
(+0.33%)
GBP
5,42 RON
(+0.27%)
CHF
4,48 RON
(+0.52%)
BGN
2,47 RON
(+0.11%)
BYN
1,80 RON
(+0.31%)
CAD
3,19 RON
(+0.42%)
RSD
0,04 RON
(+0.09%)
AUD
2,98 RON
(-0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.65%)
CZK
0,18 RON
(-0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.74%)

Emil Boc: PNL este „înghiţit” de stânga

Preşedintele Partidului Democrat Liberal, premierul Emil Boc, a criticat marţi (16 februarie 2010) Partidul Naţional Liberal, pentru că s-ar fi apropiat de stânga politică, depărtându-se de doctrina de dreapta.

În context, prim-ministrul i-a reamintit liderului liberal Crin Antonescu că şi alţi lideri politici au încercat să distrugă Partidul Democrat, dar n-au reuşit decât să-l aducă la putere. „Observăm în fiecare zi modul în care PNL-ul se distanţează de dreapta şi este înghiţit de stânga.
Cu referire la declaraţia domnului Antonescu că va încerca să desfiinţeze PD-L, i-aş reaminti că au mai fost lideri politici în această ţară, preşedinţi de partide, care şi-au propus să distrugă Partidul Democrat şi au sfârşit în operaţiunea lor prin a-l aduce la guvernare, de a avea primul-ministru şi preşedintele ţării”, a spus Boc, la o reuniune a Institutului pentru Studii Populare.

Şeful democrat-liberal a mai spus că Antonescu şi ceilalţi lideri politici care au dorit să distrugă PD-L nu au învăţat nimic din experienţa politică. „Deci, de aceea cred că – dincolo de caracterul profund nedemocratic, ca lider de partid să-ţi propui să distrugi un alt partid pe scena politică a unui stat de drept – cred că dacă n-au învăţat nimic din greşelile trecutului, aparţinând altor lideri politici, înseamnă că istoria a trecut degeaba pe lângă ei şi nu şi-a lăsat nicio amprentă din perspectiva experienţei”, a mai afirmat premierul.

Preşedintele PNl, Crin Antonescu a declarat, anterior, la Antena 3, că îşi doreşte desfiinţarea PD-L, pe cale democratică. „Din punct de vedere strategic, trebuie spus foarte clar: ori noi, ori ei (PD-L – n.red.). Adrian Năstase (fostul preşedinte al PSD – n.r.) a vrut, în 2003, să desfiinţeze PD pe cale administrativă, folosind pârghiile puterii.
Şi am protestat atunci, pentru că nu era democratic. Eu vreau să desfiinţăm PD pe cale politică şi democratică. Niciodată nu putem noi, ca partid autentic de dreapta, să colaborăm, să fim complici cu cei care prin fraudă morală, electorală şi doctrinară, prin abuz, se substituie dreptei”, a declarat Antonescu, la un post TV.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata