EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Ion Iliescu îşi restrânge participarea la activităţile PSD

0

Preşedintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, a anunţat marţi (16 februarie 2010) că doreşte să îşi restrângă prezenţa la anumite activităţi ale partidului, renunţând astfel la atribuţiile conferite de funcţia de preşedinte de onoare al formaţiunii.

Ion Iliescu s-a arătat nemulţumit, în principal, de formula pe echipe, votată luni de Comitetul Executiv Naţional, pe care o consideră nocivă şi periculoasă pentru un partid ca PSD. „Pe noi ne uneşte un crez comun şi nu fidelitatea faţă de un anumit lider”, a declarat Ion Iliescu. El a făcut apel la membrii Congresului să aibă înţelepciunea necesară să nu voteze pentru o astfel de formulă „periculoasă pentru PSD”.

„Eu sunt pentru alt principiu, în congres să se aleagă Consiliul Naţional şi preşedintele şi apoi Consiliul Naţional să aleagă, pe domenii de activitate, un număr de vicepreşedinţi, primul vicepreşedinte care să fie şi preşedintele Consiliului Naţional, un secretar general, deci astea sunt puncte de vedere ale celorlalţi”, a spus preşedintele de onoare al PSD. Ion Iliescu a punctat că în prezent „congresul este suveran” deoarece acolo sunt membrii comitetului executiv şi celelalte foruri de conducere.

„Congresul este suveran. Aici sunt membrii comitetului executiv, sunt preşedinţii de organizaţii judeţene. Sigur, ei au influenţa lor asupra membrilor şi asupra delegaţilor la congres. Dar, congresul încă mai poate să delibereze”, a spus Ion Iliescu.
Pe de altă parte, preşedintele de onoare al social-democraţilor a afirmat că nu mai este „demult o locomotivă” pentru PSD şi a susţinut că nu se va îndepărta total de formaţiunea politică.

Cât priveşte noul Statut al partidului, Ion Iliescu a arătat că acesta „riscă să transforme PSD într-o înfruntare de grupuri, care se luptă între ele şi care înseamnă o sămânţă de spargeri ireparabile”.
Ion Iliescu a mai spus că „ideea de echipă înseamnă echipa preşedintelui viitor” al PSD. „Asta înseamnă să facem echipe ale partidului, nu ale persoanelor, nu ale liderilor de partid”, a spus Ion Iliescu.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.