Majorarea TVA este o soluţie pentru cine nu munceşte

0

Majorarea Taxei pe Valoarea Adăugată este o soluţie numai pentru cei cărora nu le place să muncească, a declarat Gabriel Biriş, managing partner la casa de avocatură Biriş Goran, prezent marţi (16 februarie 2010) la forumul pentru probleme de legislaţie, fiscalitate şi contabilitate.

‘Nu cred că TVA va ajunge la 22 la sută, pentru că îmi place să cred că aceia care ar putea lua o astfel de decizie mai au urme de luciditate şi nu dau dovadă de cinism’, a precizat Gabriel Biriş. Pentru a aduce venituri la buget, se pot elimina abuzurile la nivelul fostelor microîntreprinderi, unde profitul rămăsese neimpozitat.

O altă metodă sugerată de reprezentantul firmei Biriş Goran este eliminarea posibilităţii de a se plăti salarii prin intermediul microîntreprinderilor, pentru a nu se mai evita plata impozitului pe salarii. În sfârşit, Gabriel Biriş a revenit din nou asupra necesităţii ca tranzacţiile imobiliare să fie impozitate corect şi exhaustiv.

‘Şapte la sută din PIB a fost până acum nefiscalizat şi, dacă se remediază această omisiune, nu va mai fi nevoie de mărirea TVA’, a conchis Gabriel Biriş. Recent, Gabriel Biriş a precizat că în Codul Comercial tranzacţiile imobiliare între persoane fizice nu sunt considerate a fi acte de comerţ, deci nu pot fi impozitate decât dacă se completează în acest sens Codul Comercial.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.