Peste 6 milioane acţiuni Petrom vor fi acordate angajaţilor

11

Petrom – OMV va distribui angajaţilor companiei, cu titlu gratuit, în perioada 18 februarie – 31 decembrie 2010, 6.134.200 acţiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei/acţiune, conform unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti.

Numărul de acţiuni acordat angajaţilor poate fi suplimentat până la 6.195.500 acţiuni. Distribuirea cu titlu gratuit de acţiuni către persoanele îndreptăţite face obiectul unei prevederi din Contractul Colectiv de Muncă Petrom, aplicabil în anul 2008, precum şi al Protocolului încheiat între Petrom şi Federaţia Sindicatelor Libere Libere şi Independente din Industria Petrolieră din România – FSLI Petrom.

Adunarea Generală a Acţionarilor OMV Petrom a aprobat, în 16 decembrie 2009, răscumpărarea de acţiuni proprii, de pe piaţa organizată de valori mobiliare, în vederea distribuirii lor, cu titlu gratuit, către persoanele îndreptăţite. Astfel, OMV Petrom a achiziţionat 6.195.500 acţiuni, reprezentând 0,011 la sută din capitalul social, la un preţ ce a variat între 0,2730 lei/acţiune şi 0,2930 lei/acţiune.

Conform Protocolului, OMV Petrom va distribui cu titlu gratuit, fiecărei persoane care beneficiază de acest drept un număr de 100 acţiuni ordinare, nominative şi dematerializate. Numărul persoanelor îndreptăţite (care au îndeplinit calitatea de salariat al companiei începând cu 14 decembrie 2004 şi până la iniţierea procesului de distribuţie a acţiunilor) este, conform previziunilor, de 61.342 persoane.

OMV Petrom SA este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Marketing, Gaze Naturale şi Energie. Petrom exploatează rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maximă anuală de rafinare de opt milioane tone şi circa 550 de staţii de distribuţie carburanţi în România.

Compania deţine, de asemenea, o reţea internaţională de 269 benzinării, localizate în Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia. OMV, grupul energetic lider în centura de creştere europeană deţine 51,01 la sută din acţiunile Petrom. OMV activează în 13 ţări din Europa Centrală în domeniile de Rafinare şi Marketing şi în 17 ţări pe patru continente în domeniul de Explorare şi Producţie.
Ministerul Economiei deţine 20,64 la sută din acţiunile Petrom, Fondul Proprietatea deţine 20,11 la sută, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,03 la sută, iar 6,21 la sută aparţin acţionarilor minoritari.

loading...
Citește și
11 Comentarii
 1. tudor viorel spune

  daca am 100 actiuni petrom cat valoreaza acestea la ce ne folosesc,sau sa le putem vinde daca vor sa le ia cineva. VA MULTUMESC.

 2. dan spune

  26,5 lei (6,3 euro)

 3. silviu spune

  sa imi spuna si mie cineva daca stie cit este pretul actual al unei actiuni si eu am si vreau sa le vind

 4. valentina spune

  fratilor, nu va mai agitati,ca pana la urma noi fosti angajati vom primi fix,, ciuciu,, ce am primit si pana acum,defapt a zecea parte, foarte putin,sa nu zic deloc.Asa se procedeaza in Romania,eu una nu mai cred nimic,vreau sa o vad si pe asta,eu l-am numit deja,,MIRACOL,,

 5. valentina spune

  A primit cineva ceva pana acum???????????????????? ca eu nu am primit nimic,ziceti-mi si mie care stie,ca eu am vazut din intamplare pe net.Mersi mult

 6. Radu spune

  Buna ziua tuturor.Stie cineva unde sau cum sa fac cu actiunile la petrom(sa le vand )si cat este o actiune??.Va MULTUMESC

 7. carla spune

  nu am primit actiuni in schimb am primit un plic de la recuperatoii petrom ca trebuie sa returnez banii inapoi primiti in urma unor procese castigate cu ei.

 8. viorel spune

  am actiuni la peco maramures .Valoreaza aceste actiuni?.La ce pret se pot vinde.Va multumesc.

 9. Petrom varza definitiv spune

  datii in tribunal,adica liderii de sindicat ar trebui sa o faca,da nu cred ca au ei vana cas muieri handy baietii,io iam dat si le iau banu,daca nul cereti ce pepsi vreti sa va dea,datile in fraier la lideri si sa vedeti cum fac pa ei da frica

 10. coco spune

  daca am avut actiuni pe cupoanele distribuite in ani 1990 ce sa intimplat cu ele si care este statutul lor.

 11. luizabadica spune

  AM PRIMIT 100 ACTIUNI SI VREAU SA STIU CAT VALOREAZA

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.