Statutul tichetelor de vacanţă rămâne neclar

Statutul tichetelor de vacanţă este clar în ceea ce îi priveşte pe angajaţi, care nu plătesc impozit pentru respectiva sumă, dar rămâne neclar în ceea ce îi priveşte pe angajatori, este de părere Cristian Rădulescu, partener la Taxhouse România.

La calculul impozitului pe profit pe anul 2009 trebuie să se ţină seama şi de prevederile Normelor referitoare la Codul Fiscal, apărute pe 31 decembrie 2009, a atenţionat Cristian Rădulescu. O altă prevedere mult solicitată, dar care conţine capcane, este aşa-zisa scutire pe profitul reinvestit, care ‘diminuează valoarea fiscală a activului achiziţionat şi micşorează valoarea de amortizare a acestuia’, a afirmat Cristian Rădulescu.

O neclaritate legislativă care afectează mediul de afaceri este şi cea privind statutul tichetelor de vacanţă, pentru care angajatul nu plăteşte impozit pe venit, dar obligaţiile angajatorului nu sunt încă limpezi.
De neclarităţile legislative din Codul Fiscal, dar şi de gradul mare de încărcare a judecătorilor, s-a plâns şi Dan Dascălu, partener la casa de avocatură David&Baias. ‘Termenele de judecată sunt foarte lungi, de 3-4 luni după depunerea acţiunilor, ceea ce face ca speţe precum suspendarea executării silite sau acţiunile în contencios administrativ să rămână simple himere’, a exemplificat reprezentantul David&Baias.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.