EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Stelian Tănase: Ion Iliescu nu vrea funcţii fiindcă este conştient de influenţa lui în PSD

0

Analistul politic Stelian Tănase a declarat marţi (16 februarie 2010) că nu îl surprinde decizia liderului social-democrat Ion Iliescu de a renunţa la prerogativele funcţiei onorifice din PSD.

Potrivit lui Stelian Tănase, Ion Iliescu nu este interesat de funcţii în partid fiindcă este „conştient” de rolul pe care îl joacă în PSD. „Din punctul meu de vedere, Ion Iliescu nu a luat încă o decizie fermă, însă el a afirmat şi în urmă cu o săptămână că nu îl interesează nicio funcţie politică în partid. Influenţa lui Ion Iliescu este mult mai mare decât orice funcţie ar deţine în partid, iar el ştie acest lucru, motiv pentru care nu are rost să concureze cu tineri politicieni din partid”, a explicat analistul politic.

Stelian Tănase a susţinut că este posibil ca Ion Iliescu „să se simtă singur în acest joc politic”, fiindcă el a mers „pe mâna lui Adrian Năstase”, care s-a retras din cursa pentru şefia PSD. „De asemenea, şi Adrian Năstase şi Ion Iliescu au fost împotriva votului bloc, care este nedemocratic şi care, în principiu, îl asigură ca învingător pe actualul preşedinte al partidului.

Acest tip de vot îi înlătură din start pe cei care concurează împotriva preşedintelui partidului. În opinia mea, acest Congres va deveni mai degrabă o reglare de conturi, iar problemele din partid nu se vor rezolva fiindcă PSD nu ştie la această oră cum să se poziţioneze faţă de anul 2012”, a spus analistul politic.
Preşedintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, a anunţat marţi că doreşte să îşi restrângă prezenţa la anumite activităţi ale partidului, renunţând astfel la atribuţiile conferite de funcţia de preşedinte de onoare al formaţiunii. El a spus că s-ar putea retrage şi din Congresul PSD.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.