Elena Udrea: Casele din programul „10 case pentru specialişti” vor costa între 30.000 şi 35.000 de euro

1

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va derula, din a doua parte a anului, un program destinat construirii a câte 10 case în circa 2.500 de comune, destinate închirierii pentru poliţişti, profesori şi medici care vor alege să profeseze în localităţile respective, costul construirii unei astfel de locuinţe fiind estimat la 30.000 – 35.000 de euro, a declarat miercuri (17 februarie 2010) ministrul de resort, Elena Udrea, după şedinţa de Guvern.

„Guvernul a aprobat un memorandum legat de acest program, care va intra în şedinţa de Guvern de marţi spre aprobare. Aceste locuinţe ce vor fi închiriate pentru cei până în 35 de ani, vor fi de două sau trei camere, cu suprafaţă de 100, respectiv 120 de metri pătraţi, iar chiria nu va depăşi costurile de administrare. Este un proiect salutat de către Ministerul de Interne sau Ministerul Educaţiei pentru că va încuraja astfel activitatea în aceste comune”, a spus ministrul Dezvoltării.

Ea a susţinut că programul se va derula după principiul primul venit – primul servit, iar finanţarea pentru construcţia acestor case nu va depinde de culoarea politică a primarilor din comunele respective. Sumele pentru finanţarea programului se ridică la circa 500 milioane de euro, în prima fază, iar costul total pentru toate cele 2.500 de localităţi ar putea ajunge la un miliard de euro.

„Finanţarea va fi asigurată de la bugetul ANL, în total 500 milioane euro vom atrage din vânzarea locuinţelor ANL în perioada 2010 – 2011, vor mai veni şi circa 100 milioane de euro de la Loteria Română. Costurile totale pentru acest program vor ajunge la un miliard de euro”, a precizat Elena Udrea.

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. oceanes spune

    Finanţarea va fi asigurată de la bugetul ANL, în total 500 milioane euro vom atrage din vânzarea locuinţelor ANL în perioada 2010 – 2011, vor mai veni şi circa 100 milioane de euro de la Loteria Română. Costurile totale pentru acest program vor ajunge la un miliard de euro”, a precizat Elena Udrea.

    cred ca esti proasta gramada (500 milioane euro fonduri ANL) doamne astupa gura dobitoacei!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.