Marian Vanghelie: Nu le cer scuze celor care dimineaţa se duc la Cotroceni, şi seara iau pulsul PSD

0

Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie a afirmat, miercuri (17 februarie 2010) seara, că preferă să-şi ceară scuze românilor decât să-şi ceară iertare celor care dimineaţa se duc la Cotroceni iar seara iau pulsul partidului din care face parte.

”Este dreptul meu şi intimitatea mea să vorbesc cu un coleg, colegă sau cu dvs. Din câte îmi aduc aminte, am discutat cu câţiva colegi din presă. Din păcate, de acum încolo, când o să mă mai întrebaţi ceva, nu o să mai vorbesc nimic. (…) Nu este un limbaj care să se discute public sau la microfon şi care să-l asculte opinia publică”, le-a spus Vanghelie jurnaliştilor prezenţi la Conferinţa Municipală a PSD Bucureşti.

El a precizat că „evenimentul” s-a petrecut în urmă cu trei săptămâni şi nu are nici o legătură momentul în care discuţia a fost asociată cu contextul ulterior al alegerilor pentru conducerea PSD. ”Evenimentul s-a întâmplat în urmă cu 3 săptămâni. A fost o discuţie colorată împreună cu câţiva ziarişti. Uneori le savuraţi, alteori le înregistraţi, şi le daţi în momente în care se pot avea o altă interpretare. (…)

Eu pot să-mi cer scuze ca principiu, dar e foarte greu să mă gândesc cum să-mi cer scuze de la cei care dimineaţa se duc la Cotroceni iar seara vin să ia pulsul de la PSD. Mă mai gândesc să nu fac o greşeală, să nu cad în penibil. Mai degrabă pot să le cer scuze românilor dar, pentru ceilalţi, care repet, dimineaţa merg la Cotroceni iar seara iau pulsul partidului şi nu au demnitate să spună că pleacă din PSD, mă mai gândesc. Şi dacă tot vor să-i pupe condurul lui Traian Băsescu să-l pupe de dimineaţă până seara, nu doar dimineaţa”, a spus Marian Vanghelie.

Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, trebuie să-şi ceară scuze pentru limbajul prin care a discreditat conducerea partidului, a declarat miercuri preşedintele formaţiunii, Mircea Geoană.
„Dl Vanghelie a folosit un limbaj intolerant şi trebue să-ţi ceară scuze tuturor celor pe care i-a jignit. Şi este momentul ca şi domnul Vanghelie să înţeleagă că hărnicia, loialitatea şi voturile, calităţi pe care nimeni nu le contestă, trebuie să fie îmbinate şi cu o anumită atitudine a unui lider PSD la nivel naţional.

Şi este un semnal de maximă alarmă, pentru că un astfel de limbaj riscă să discrediteze imaginea oricărui politician. Nimeni nu-i contestă calităţile, dar cred că acest gen de limbaj trebuie să înceteze complet dacă vrea să aibă o şansă să fie un lider cu adevărat respectat la nivel naţional”, a afirmat Geoană, la Palatul Parlamentului.
Conform blogului jurnalistului Victor Ciutacu, preluat de mass-media, Vanghelie l-ar fi înjurat pe liderul PSD şi pe anumiţi colegi de partid, calificându-i ca fiind lipsiţi de caracter, afirmând că „şi-ar vinde şi nevestele” pentru o funcţie. Vanghelie a susţinut ulterior că totul a fost o glumă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.