Plafonul total pentru noile condiţii din „Prima Casă”: 700 milioane de euro

0

Executivul are disponibili 700 milioane de euro pentru noile condiţii din programul „Prima casă”, a declarat miercuri (17 februarie 2010) ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, la finalul şedinţei de Guvern.

„Suma disponibilă pentru acest program este de 700 milioane de euro. Cei care au teren şi au autorizaţie de construcţie după publicarea noilor norme vor primi o garanţie de 70.000 de euro, iar decontul se va face pe lucrări efectuate şi certificate şi nu la sfârşit ca până acum. Pentru un grup de minimum 7 persoane care se asociază, indiferent că fac bloc sau case individuale în condominium, garanţia este de 75.000 de euro”, a spus Vlădescu.

Ministrul a precizat că avansul este de 5 la sută, iar dobânzile sunt aceleaşi şi că sumele vor proveni tot de la Fondul Naţional de Garantare. Acesta va trimite o invitaţie şi băncilor care nu au intrat până acum în program. Cei care nu îndeplinesc încă condiţiile pentru a putea cumpăra locuinţe ANL prin programul „Prima Casă” o vor putea face de săptămâna viitoare, când Executivul va aproba modificările la Legea 152 a ANL, a explicat ministrul Dezvoltării, Elena Udrea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.