Raiffeisen estimează scăderea cursului la 3,95 lei/euro la sfârşitul anului 2010

0

Leul se va aprecia faţă de moneda unică europeană în acest an, iar cursul de schimb va ajunge în dedembrie 2010 la 3,95 lei/euro faţă de nivelul actual de 4,113 lei/euro, potrivit unui raport al grupului financiar-bancar austriac Raiffeisen.

Analiştii Raiffeisen anticipează că cursul de schimb va ajunge la 4,15 lei/euro în martie, după care va coborî la 4,1 lei/euro în iunie, 4,05 lei/euro în septembrie şi va coborî sub 4 lei/euro la finele anului.
În opinia acestora, recentele date privind PIB-ul şi inflaţia în România au fost dezamăgitoare – inflaţia în ianuarie a fost 1,7 la sută, peste aşteptări, iar economia s-a contractat şi în trimestrul 4 din 2009 faţă de trimestrul anterior, cu 1,5 la sută, însă actualul nivel al cursului de schimb este bine susţinut de fundamentele economiei autohtone.

Analiştii Raiffeisen anticipează pentru paritatea euro/dolar un vivel de 1,35 martie 2010, 1,42 în iunie, 1,39 în septembrie şi 1,35 în decembrie. Pentru celelalte valute din regiune, grupul austriac prognozează aprecieri în cazul coroanei cehe şi zoltului polonez, dar o depreciere a forintului ungar.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.