Salariile au crescut cu un coeficient de 5003,59 faţă de ianuarie 1990

0

Coeficientul de creştere a câştigurilor salariale medii nete pe economie în decembrie 2009 faţă de ianuarie 1990 a fost de 5.003,39, iar faţă de luna februarie 1992, a fost de 1.161,44, informează un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS) transmis luni (15 februarie 2010).

Acest coeficient este utilizat de către consiliile judeţene şi locale, primării, societăţi comerciale şi unităţi specializate în vânzarea locuinţelor. Coeficientul este adus la cunoştinţa consiliilor judeţene şi locale, primăriilor, societăţilor comerciale şi unităţilor specializate în vânzarea locuinţelor în conformitate cu prevederile Legii 112/1995, referitoare la vânzarea/cumpărarea locuinţelor naţionalizate.

Potrivit actului normativ menţionat, valoarea totală a apartamentului restituit în natură şi a despăgubirilor cuvenite pentru apartamentele nerestituite în natură şi pentru terenurile aferente nu poate depăşi suma veniturilor salariale medii pe economie ale unei persoane pe o perioadă de 20 de ani, calculată la data stabilirii despăgubirii.
Normele de aplicare a Legii nr.112/1995 prevăd obligativitatea evaluării locuinţelor naţionalizate, în funcţie de vechimea şi tipul locuinţei, suprafaţa utilă a acesteia, zona în care se află situată, regim de înălţime şi grad de uzură.

Evaluarea este realizată de către specialişti atestaţi în domeniu, iar preţul se stabileşte apoi ţinând cont de coeficientul de creştere a câştigurilor salariale medii nete pe economie faţă de luna ianuarie 1990, comunicat, de regulă, de INS în luna următoare trimestrului care s-a încheiat.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.