Vechile instalaţii de la Chimcomplex din Bacău, închise şi vândute

0

Acţionarii firmei Chimcomplex Oneşti au aprobat dezafectarea unor active din „zestrea” rămasă după restructurarea tehnologică prin care s-a renunţat benevol la unele instalaţii ori ca urmare a obligativităţii aplicării regulilor impuse de Uniunea Europeană, mai ales în domeniul mediului.

84,13% din totalul deţinătorilor de acţiuni au aprobat restructurarea. Parcul de rezervoare şi terenul aferente fabricii Alchilamine II, instalaţiile TZDI, BC06, Electroliză cu diafragmă II, cea de Aer şi de Hidrogen vor fi tăiate, urmând ca unele componente să fie vândute unor posibili beneficiari, restul fiind livrat ca fier vechi.

Acţionarilor li s-a propus închiderea şi vânzarea, începând chiar din acest an, şi a instalaţiilor de clorură de metilen, clorură de amoniu, izobutenă sulfurizată şi clorhidrat de TMA, care dispun de componente învechite tehnologic sau au un nomenclator de fabricaţie care nu mai are căutare pe piaţă.

Chimcomplex, firmă privatizată în urmă cu mai bine de un deceniu, şi-a axat activitatea, în ultimii 15 ani, în special pe fabricarea de produse sodice şi clorosodice, renunţând la producerea mai multor sortimente de produse pesticide ori fungicide, precum şi a altora care presupuneau mari cheltuieli energetice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.