Începe sesiunea de validare a producătorilor pentru programul „Rabla” la tractoare

Sesiunea de validare a producătorilor pentru Programul de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate începe joi (18 februarie 2010) şi se va încheia pe 5 martie, potrivit Administraţiei Fondului de Mediu (AFM).

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată în data de 8 februarie, fiind semnată de preşedintele AFM, Vlad Marcoci. Suma alocată Programului ‘Rabla’ pentru tractoare şi maşini agricole autopropulsate este, în 2010, de 100 de milioane de lei, iar prima de casare acordată fiecare vehicul înlocuit este de 17.000 de lei. Pentru persoanele fizice, aceasta nu trebuie să depăşească, însă, 50 la sută din preţul de achiziţie al tractorului sau maşinii agricole cumpărate, în timp ce, în cazul persoanelor juridice, procentul scade până la 40 la sută, fără TVA.

Citeste si:  Tudor Gheorghe a primit, la Târgu Jiu, titlul Doctor Honoris Causa

Finanţarea Programului ‘Rabla’ destinat stimulării parcului naţional de tractoare şi maşini agricole va fi susţinută de AFM din Fondul pentru Mediu, programul fiind prevăzut să se desfăşoare pe parcursul a două etape: prima până la data de 25 iulie, iar a doua în intervalul 1 august – 25 noiembrie 2010. Guvernul a aprobat pe 5 februarie bugetul Fondului de Mediu, în valoare de 1,9 miliarde de lei, cu 137,5 la sută mai mult faţă de anul 2009, când a fost de 800 de milioane de lei.

Citește și
1 Comentariu
  1. gigi spune

    Pentru cei interesati de program, va recomand sa cititi cu atentie ghidul solicitantului (varianta 2010) care se gaseste pe site-ul Administratiei Fondului de Mediu , http://www.afm.ro . Veti vedea cine este eligibil si in ce conditii . Practic , orice proprietar al unui U650 mai vechi de 10 ani care are cartea de identitate a tractorului si certificatul de inmatriculare/inregistrare poate beneficia de cel mult 17000 Ron la achizitionarea unui tractor nou , atentie, DE LA UN COMERCIANT ( PRODUCATOR ) VALIDAT DE A.F.M. Procedura este destul de complicata si nu la fel de usoara ca la masini mici , deoarece la casarea tractorului vechi nu se da un bon valoric , ci o dovada nominala . Lista producatorilor/comerciantilor de tractoare validati de AFM nu a aparut inca deci nu se pot face inscrierile ….mai avem de asteptat

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner