Acţionarii BVB au aprobat listarea bursei în cel mult 6 luni

0

Casele de brokeraj doresc listarea imediată a Bursei de Valori Bucureşti pe propria piaţă reglementată, potrivit unui sondaj realizat pe 40 la sută dintre societăţile de brokeraj membre ale Bursei de Valori, de către unul dintre candidaţii pentru un post de administrator al BVB, Andrei Siminel, director al NCH Advisors România.

Potrivit sondajului 55 la sută dintre societăţile chestionate consideră că listarea BVB pe propria piaţă trebuie să se facă imediat, iar 45 la sută, numai după ce încrederea în pieţe se va restabili.
În opinia a 52 la sută dintre repondenţi relaţia dintre BVB şi Bursa din Sibiu trebuie să fie una de fuziune, în timp ce 16 la sută consideră că BVB trebuie să achiziţioneze Bursa din Sibiu, iar 32 la sută apreciază că ar trebui să existe o competiţie.

În proporţie de 68 la sută, cei chestionaţi consideră că pieţei de capital româneşti îi va merge mai bine dacă Bursa de la Bucureşti va fi controlată de o altă bursă internaţională, în timp ce 32 la sută doresc un control local.
Casele de brokeraj au mai apreciat că administratorii BVB trebuie să fi demonstrat anterior alegerii lor un succes real în afaceri, în timp ce (86 la sută), în timp ce 14 la sută nu consideră acest lucru necesar.

De asemenea, 95 la sută dintre participanţii la sondaj au răspuns că Bursa are nevoie de consultanţă străină pentru a se dezvolta, 90,5 la sută cred că BVB are nevoie de un departament de marketing, iar 95 la sută consideră că este necesar un departament de relaţii publice care să îi promoveze imaginea.

Două treimi dintre participanţii la sondaj au arătat că Bursa a trebuit să finanţeze comisioanele brokerilor care îşi asumă formarea unei pieţe în companiile cu lichiditate scăzută, 26 la sută consideră că Bursa ar trebui să emită în cantităţi rezonabile acţiuni care să fie distribuite brokerilor în funcţie de volumul tranzacţionat, iar 43 la sută cred că ar fi util să fie anulate comisioanele clienţilor care intră pentru prima dată în piaţă (până la un prag de 10.000 de euro), atât de către Bursă cât şi de către CNVM.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.