Elena Udrea introduce în şedinţa de Guvern programul „10.000 de kilometri de drumuri judeţene”

0

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, va introduce cât de curând în şedinţă de Guvern programul de modernizare a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene.

Prezentă vineri (19 februarie 2010) la Sfântu Gheorghe, Elena Udrea a declarat că va prezenta Guvernului în maximum două săptămâni acest nou program, evaluat la un miliard de euro, care se va derula pe parcursul următorilor 4 ani.
Ministrul a menţionat că prin acest program, ce va fi iniţiat prin hotărâre de Guvern, se doreşte să fie finanţate în special proiectele eligibile care nu s-au mai încadrat în cota de finanţare alocată din fonduri europene pe Axa 2 a Programului Operational Regional (POR).

‘Prin acest nou program vrem să reabilităm, să construim drumuri judeţene în special pe proiectele depuse pentru a accesa fonduri europene, dar care nu s-au mai încadrat în sumele alocate, dar sunt eligibile’, a spus Elena Udrea.
Potrivit acesteia, fondurile nu vor fi alocate preferenţial, ci pe o ‘bază logică a dezvoltării infrastructurii’, a unei strategii a ministerului, care urmăreşte să lege drumurile naţionale de cele judeţene şi să sprijine reabilitarea cu prioritate a celor care au utilitate maximă şi sunt foarte accesate. Elena Udrea a precizat că acest program se va derula cu fonduri de la bugetul de stat, dar şi din credite externe.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.